2024.03.29. - Auguszta

Lepénytészta

Hozzávalók 45 dkg tésztához: 20 dkg finomliszt, 15 dkg sótlan vaj (hûtve, kockára vágva), 1 tojássárgája, csipetnyi só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evõkanálnyit), és fémspatulával addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végük kézzel összegyúrjuk és golyót formázunk belõle. Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre a hûtõbe tesszük pihenni.

Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd a receptnek megfelelõ tortaformába simítjuk. A forma oldalánál felhajtjuk, s kicsivel az edény pereme fölött levágjuk a tészta szélérõl a felesleget. Egy tepsire csúsztatjuk, és sütés elõtt még 10 percre a hûtõbe rakjuk pihenni.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!