rss
  • Csirkecomb cukkinivel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg cukkini, 4 csirkecomb, 1,5 dl sovány tejföl, õrölt pirospaprika, 2 ek. finomra vágott kapor, só, bors.

    Karikázzuk fel a cukkinit, felét tegyük a tálba, sózzuk, borsozzuk. A csirkecombot sózzuk, paprikázzuk, tegyük a cukkinire. Fedjük be a maradék cukkinivel. A tejfölt borsozzuk, összekeverjük, és az egész tetejére öntjük. Lezárjuk a római tálat, hideg sütõbe tesszük, 220 fokon kb. 90 percig fõzzük. Kaporral hintve tálaljuk. Tipp: cukkini helyett használhatunk padlizsánt is.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Babsterc (Bohnensterz)

    Hozzávalók: 200 g szárazbab, 400 g liszt, só, 200 g zsír.

  • Csirke vadasan

    Hozzávalók: 1 kilós csirke, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, 1 nagy sárgarépa, 1 gyökér, fél karalábé, fél zeller, 1 kanál zsír, kevés liszt, 2 babérlevél, mustár, cukor, só.

  • Elhízás ellen nincs csodaszer

    Az elhízás a zsírszövet mennyiségének kóros megnövekedését jelenti. Normális esetben a bõr alatti zsírszövet és a zsigeri szerveket körbevevõ zsírszövet aránya megegyezik. A zsírszövet egészében egy egységes szerv, melynek feladata a szervezet mechanikai védelme. A zsírsejtek száma a születésünktõl két éves korunkig növekszik, pubertáskorban ismét emelkedik, és végül a 18. életévünkre megállapodik. A fogyáshoz rengeteg különféle módszer, csodaszer és megváltó recept terjedt a köztudatban. De eddig száz százalékos, mindenkire egyaránt alkalmazható és eredményes megoldás nem született, éppúgy a diéta, mint a gyógyszeres terápia oldaláról sem.

  • Szarvashús barna mártással

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor.

  • Házi készítésű kürtőskalács

    Házi készítésű kürtőskalácsA lisztbe szitáljuk bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsük össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojássárgákat is keverjük hozzá. A tejet picit langyosítsuk meg, és azt is adjuk hozzá, végül gyúrjuk össze az egészet. Amikor már elválik az edény falától, öntsük hozzá a megolvasztott margarint, és nagyjából tíz percig dagasszuk. Ezután fedjük le egy tiszta konyharuhával, és egy óra alatt kelesszük a duplájára. Amikor megkelt, lisztezett deszkán a tésztából lecsípve sodorjunk nagyjából két centiméter vastag csíkokat, és az alufóliával bevont, beolajozott nyársakra spirál alakban tekercseljük fel őket.

  • Parajleves

    Hozzávalók: 1 csomag paraj, 1 sárgarépa, 2 szem burgonya, 2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl vagy tejszín, 2-3 evõkanál olaj, szerecsendió, kevés só.

  • Gurulós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 25 dkg kifejtett zöldborsó, 1/2 doboz kukoricakonzerv, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 tyúkhúsleveskocka, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Körözött

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 5 g õrölt kömény, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 1 dkg fûszerpaprika.

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só.

  • Körtesajt

    Hozzávalók: 1 kg körte, 20 dkg cukor.

  • Uborkás-rizses káposzta

    Hozzávalók: 25 dkg ecetes (csemege-) uborka, 20 dkg rizs, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg savanyú káposzta, 3 dl tejföl, 1 evõkanál ételízesítõ, 4 gerezd fokhagyma, õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Zellerleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg zeller
    - 1 púpozott mokkáskanál só
    - 1 evõkanál liszt
    - 3 dkg vaj
    - egy kis csokor zellerlevél
    - 2 dl tej
    - pirított zsemlekocka
    - tejföl

  • Angol vagdalt

    40 dkg darált sertéshúsból tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 2 tojással, reszelt vöröshagymával, sóval, törött borssal vagdalt masszát készítünk.

  • Párizsi kosárkák

    Hozzávalók: 10-15 szelet párizsi, 3 db burgonya, 3 db fõtt tojás, 2 db ecetes csemege uborka, pirosarany, olaj a sütéshez.

  • Pussy Foot szilveszterre

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl limettlé, diszítéshez ananász gerezd és koktél cseresznye.

  • Sajtos zöldség leves

    Hozzávalók: 6 bögre víz, 4 kisebb burgonya, 2 közepes nagyságú hagyma, 2 sárgarépa, 4 evõkanál zöldbab, 3 nagy hámozott, kockára vágott paradicsom, 1 szegfûszeg, só, 2 evõkanál vaj (margarin), 4 teáskanál reszelt sajt, 4 csapott teáskanál liszt, késhegynyi fehér bors.

  • Gyümölcsös-jeges tea

    Hozzávalók 12 pohárhoz: 8 filter málna-, eper- vagy ribizliízû gyümölcstea, 3-4 evõkanál méz, 12 dkg málna, 3 szem õszibarack, lehetõleg „kopaszbarack”, 1 közepes sárgadinnye, hurkapálca.

  • Fehérkenyér kenyérsütõgépbõl

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só.

  • Görögös csirke

    Hozzávalók:

    - 2 csirkemell
    - 4 alsócomb
    - 4 szárny
    - 1 közepes cukkini
    - 4 nagy burgonya
    - 4 paradicsom
    - 5 db lilahagyma
    - 2-3 zöldpaprika
    - margarin
    - étolaj
    - gyros fûszerkeverék
    - magyaros fûszerkeverék