rss
  • Almás-mazsolás rizs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 ek vaj, 1 csésze hosszú szemû rizs (tipp: a basmati rizs, ha nem is kapható mindenütt, nagyon illik ehhez!), 0,5 csésze finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, reszelt, 1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva, 0,5 csésze aranyszínû mazsola, 1,5 csésze csirke alaplé (lehet leveskockából is).

    Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd enyhén pirítsuk át benne a rizst, a hagymát és a fokhagymát, a mazsolát és az almát. Az egész nem tart tovább 4-6 percnél. Öntsük rá a csirke alaplevet, forraljuk fel, majd fõzzük alacsony hõmérsékleten lefedve 16-18 percig, vagy amíg fel nem szívja az összes folyadékot.

    Garantáltan más lesz, mint a rizibizi!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás makaróni-torta

    Hozzávalók: 300 g makaróni, 1 ek. olívaolaj, 40 g vaj, 40 g liszt, 4 dl tej, só és bors, 1 vöröshagyma, 300 g csiperkegomba, 10 dkg reszelt sajt.

  • Dinnyés longdrink

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

  • Paprikás csirkemell

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, 2 ek pirospaprika.

  • Besamel-(tej)mártás

    Hozzávalók: 14 dkg vaj, 12 dkg liszt, 9 dl tej, 2 dkg só, 0,5 dkg cayennei bors;

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Sand Dance

    Hozzávalók: 5 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl Cherry Brandy, 6 cl áfonyalé, jég.

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Házi vermut

    Hozzávalók: 1/2 liter vörösbor, 2 deciliter rum, 15 deka cukor,, szagosmüge, fehérürömfû, 3 deci víz.

  • Kapros-sajtos spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj (vagy margarin), 2 csokor friss kapor,1 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál só;

  • Acapulco csirke

    Hozzávalók: 70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, , 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erõs zöld paprika, 1/2 kk oregano, 1/4 kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleveslé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej.

  • Habos cseresznyés

    Hozzávalók:50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojás, 3 dkg élesztõ, cukor, tej, csipetnyi só, zsemlemorzsa, 50 dkg cseresznye.

  • Szilvás-õszibarackos lepény

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 40 dkg liszt
    - 1,5 csomag sütõpor
    - 8 dkg õrölt mandula
    - 1 citrom reszelt héja
    - 5 tojás
    - 20+5 dkg porcukor
    - 20 dkg puha margarin
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 dl tej
    - 0,5 dl rum
    - csípet só

    Töltelékhez:

    - 1 kg szilva
    - 0,5 kg õszibarack

    Szórni:

    - fahéjas porcukor

  • Rakott puliszka

    Hozzávalók: kukorica liszt, kukorica dara, fõzõkolbász, tojás, tejföl, zsír, só.

  • Csirkekrémleves

    Hozzávalók:

    1,2 l csirkeleves (kockából), 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg darált dió, 2 dkg durvára vágott pirított dió, 30 g liszt, petrezselyemzöld, currypor, õrölt fekete bors, só, 6 dkg levestészta

  • Tejfölös rakott krumpli másként

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 tojás, 3 dl tejföl, 1 fej hagyma, egy kanál libazsír, 1 kk paprika, 1 kk só.

  • Tejfölös gombaleves

    A megtisztított gombát vágd vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázd fel. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg a forró olajon, majd add hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét.

  • Gombás, sajtos sült tészta

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, 30 dkg darabolt csirke- vagy pulykamell, 25 dkg sajtkrém, 1 kis pohár tejföl, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1 csomag tészta a család ízlése szerint, só, bors, majoránna, piros paprika, olaj.

  • Málnás palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 1 kg málna, 8 dl tejszínhab, 4 dkg porcukor, málnaöntet.

  • Svéd gombasaláta

    A gombát felszeleteljük,megmossuk. A hagymát vékony karikára vágjuk, olajban pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, paradicsompürét, sót, borsot,babérlevelet, citromlevet. Puhára pároljuk. Kihûlés után kimerjük az olajból és tálaljuk.

  • Édes-savanyú kínai falatok

    Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 2 tojás, 3 ek. kukoricaliszt, 2 ek. szójaszósz, 1 1/2 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1/2 zöldpaprika, 1/2 paradicsompaprika, 20 dkg ananász, 8 kanálnyi ananászkonzervlé.