Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A maradék cukrot, a megmaradt tejet, a vaníliás cukrot, a sót és a vajat a felfuttatott élesztõhöz adjuk, majd az egészet a liszt közepébe téve jól összegyúrjuk. A gyümölcs- (narancs vagy citrom) héjat meg a mazsolát a tésztához adjuk, majd 30 percig pihentetjük.
A tésztából lisztezett gyúródeszkán fánkszaggatóval (ha nincs, akkor egy pohárral) fánkokat szaggatunk, amit konyharuhával letakarva ismét 30 percig kelesztünk. 175 C-ra felforrósított zsiradékban (ghí) 5 perc alatt megsütjük a fánkokat.
A deszkán alul lévõ felülete legyen felül mikor sütjük és fedjük le fedõvel. Megfordítás után viszont ne tegyünk rá fedõt. Mikor megsült, lecsöpögtetjük, majd porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat!