2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sárgadinnyedzsem 3.

A félérett, kemény húsú sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, magját kikaparjuk és elõször hosszában szeletekre, majd kockákra vágjuk. Erõsen ecetes vízben 8-10 percig forraljuk. (Ettõl én is féltem elõször, hogy meg merjem-e tenni, de nyugodtan tegyétek meg, mert nem fog meglágyulni, pontosan ezért kell az ecet.)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fontos, hogy többször váltott hideg vízben azonnal hûtsétek le. Innentõl ugyanúgy járunk el, mint más gyümölccsel tesszük. Egy liter vízbõl, 40 dkg. cukorral szirupot készítünk, kis adagokban felfõzzük a dinnyét, üvegekbe rakjuk, (aki szereti, tehet bele citromkarikát, de mi a nélkül szeretjük) tetejükre szalicilt, vagy befõzõ port rakunk, rámerjük a forró szirupot, és száraz dunsztba rakjuk. Huszonnégy óránál hosszabb ideig semmilyen befõttet sem hagyjunk a dunsztban, mert utána már csak savanyodik.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!