Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, hidegre tesszük kb. fél órára, aztán kinyújtjuk fél centi vastagságúra, különbözõ sütõformákkal kiszaggatjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, és közepes lángon kisütjük a kekszeket, kb. 10-12 perc alatt megsülnek. Könnyen megéghet, úgyhogy figyeljünk rá, inkább gyakrabban nyitogassuk a sütõ ajtaját, ha a kekszek alja már pirul, kivehetjük. Érdemes két tepsivel felváltva sütögetni, kb. 6-8 tepsinyi keksz lesz ebbõl a mennyiségû tésztából, fémdobozban tárolva sokáig eláll. A megsült kekszeket felolvasztott tortabevonó csokiba is márthatjuk, majd ha a csoki megdermedt, akkor tegyük a fémdobozba. Az alaptésztát variálhatjuk tetszés szerint, pl.: mézesfûszer-keverékkel, ánizzsal, kakaóporral, kókuszreszelékkel, citromhéjjal, citromlével, mandulaaromával stb.
Jó étvágyat!