rss
  • Paradicsomos húsgombóc

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 adaghoz: 60 dkg csirkemell, 2 tojás, kb. 4-5 evõkanál zabkorpa, 2 fej hagyma, fokhagyma, olívaolaj, pirospaprika, bors, paradicsompüré, kb. 1 liter paradicsomlé.

    loading...

    A csirkemellet ledaráljuk az egyik hagymával, fokhagymával együtt, pirospaprikával, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, és a zabkorpát. Eközben olívaolajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a paradicsomlevet, és paradicsompürével sûrítünk egy kicsit.

    A forrásban lévõ paradicsomlébe gombócokat szaggatunk a húsmasszából, és kb. 10 percig fõzzük. Ha savanyú a paradicsom akkor mehet bele egy kis édesítõ.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás, tejfölös ponty

    Hozzávalók: 1,5, 2 kg-os ponty, 15 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl fehérbor, vaj, só, bors.

  • Üvegtészta zöldséggel

    Hozzávalók: 30 dkg üvegtészta, 25 dkg csirkemell, só, bors, 1 ek étkezési keményítõ, 2 újhagyma, 12 dkg szójacsíra, 10 dkg barna csiperke, 6 ek mogyoró olaj, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 ek szójaszósz;

  • Kapros juhtúrós lángos

    Hozzávalók: 8 lángostészta, 30 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 csomó kapor, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Sült banán zöldborssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöldbors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Tojáskrém

    Hozzávalók: 4 db tojás, 5 dkg margarin, 1-2 evõkanál tejföl vagy kefír, mustár, vöröshagyma, petrezselyemzöld, bazsalikom, só ízlés szerint.

  • Padlizsánnal töltött gomba

    Hozzávalók :40dkg padlizsán, 1dl olívaolaj, 10szál friss bazsalikom, 1szál póréhagyma, fél hagyma, 10dkg kaliforniai paprika, 1dl paradicsomlé, 8db sampinyon gomba, 1gerezd fokhagyma, csipet só, õrölt bors, 5dkg vaj.

  • Kávés-kókuszos muffin

    Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 1 tojás, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 13 dkg barna cukor, 1 dl olaj, 2,5 dl tejszínes joghurt, 28 dkg liszt, 3 tk sütõpor, 1/2 tk fahéj, só, 3 ek instant kávé, 12 kókuszos desszert, 25 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 5 dkg kókuszreszelék, 2,5 dkg kókuszchips, a forma kikenéséhez margarin.

  • Csokoládés fogyikeksz

    Hozzávalók: 1 vaníliarúd, 6 dkg étcsoki, 15 dkg barna cukor, 1 dl cukorrépaszirup vagy méz, 3 ek repceolaj, 28 dkg szilvapüré, 2 tojás, 2 tojásfehérje, 22,5 dkg zabpehely, 15 dkg zabkorpa, 24 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 tk sütõpor, 3 dkg zsírszegény kakaópor.

  • Pácolt csirkecomb Júlia módra

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma (szárával együtt), 1/2 dl tejszín, 2 tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez;

  • Római szelet

    Hozzávalók: 8 szelet hús, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 20 dkg metélt tészta, 40 dkg paradicsom, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 csomó petrezselyem, 1 ágacska rozmaring, liszt, só, bors.

  • Töltike – szõlõ vagy tormalevélbõl

    Hozzávalók: 60-70 dkg darált sertéshús, kb 1 szûk bögre rizs (vagy gersli, vagy kukoricadara), 1 tojás, 6-8 cikk fokhagyma, 1 hagyma, másfél kg hordóskáposzta (vagy egy fej édeskáposzta), szükség szerinti mennyiségû szõlõ vagy tormalevél, 1 kisdobozos parpüré (vagy 3-4 paradicsom), só, bors, pirospaprika (+ételízesítõ vagy leveskocka), kanál zsír, púpos kanál liszt, kapor, egy kis ág csombor/borsikafû, ha szárított csapott mokkáskanálnyi (elhagyható), tejföl (elhagyható).

  • Csokis-rumos golyók

    Csokis-rumos golyókA darált kekszhez hozzáadjuk a rumot vagy rumaromát, a kakaóport, a főzött kávét, 5 dkg csokoládé reszeléket és első lépésként csak kevés tejet. Ezeket jó alaposan összedolgozzuk és annyi tejet adunk még hozzá, hogy formázható legyen a massza. Ezután golyókat formázunk és megforgatjuk a maradék csokoládé reszelékben. Egymás tetejére pakolva kínáljuk. Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 1,5 dl rum vagy rumaroma , 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál főzött kávé, 5 dl tej, 10 dkg csokoládé reszelék. Jó étvágyat!

  • Tálon sült tojás parajjal recept

    Hozzávalók:
    8 db tojás, 30 dkg friss paraj, 8 dkg vaj, 2 g törött bors, 4 dkg liszt, 3 dl tej, 2 g szerecsendió, 3 g õrölt fehér bors, 1 dl tejszín, 1 db tojássárga, 10 dkg reszelt sajt, só;

  • Zöldséges rizsfelfújt

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, 20 dkg ementáli sajt, 25 dkg brokkoli, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 kis zeller, 10 dkg zöldborsó, 4 dl zöldségleves (kockából), só, pirospaprika, 3 ek. Margarin.

  • Rablóhús-variációk

    Elõkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Minden hozzávalót falatnyi darabokra, vastagabb karikákra vágunk. A hagymát negyedekre. Elõkészítjük a nyársakat.

  • Sült kacsavér, vagy libavér

    A vágáskor felfogott vért sózom és átkeverem. Elmorzsolok egy szelet kenyér belét és összekeverem a vérrel, borsozom és majorannázom.

  • Túrótorta variációk!

    A túrótortáknak külön irodalmuk van az angolszász országokban és a német nyelvterületen. Nálunk is egyre népszerûbbek. Ismerkedjünk meg a három alapváltozattal!

  • Gyömbéres-kókuszos sárgarépakrémleves

    Hozzávalók:

    2 ek olívaolaj, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 cm gyömbér, 500 g sárgarépa, 1 tk só, 600 ml víz (vagy zöldséglé), 100 ml fehérbor, 200 ml maracujalé, 300 ml kókusztej, 1,5 tk koriandermag, õrölt bors, frissen õrölt koriander v. petrezselyem, apróra vágva

  • Dr. Oetker: Villámgyors torták

    Nincs kedve órákig a konyhában állni, amíg elkészül egy szép torta?

  • Almatorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vaníliás pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé, 1,5- 2 dl Hulala tejszín.

loading...