rss
  • Paradicsomos húsgombóc

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 adaghoz: 60 dkg csirkemell, 2 tojás, kb. 4-5 evõkanál zabkorpa, 2 fej hagyma, fokhagyma, olívaolaj, pirospaprika, bors, paradicsompüré, kb. 1 liter paradicsomlé.

    A csirkemellet ledaráljuk az egyik hagymával, fokhagymával együtt, pirospaprikával, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, és a zabkorpát. Eközben olívaolajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a paradicsomlevet, és paradicsompürével sûrítünk egy kicsit.

    A forrásban lévõ paradicsomlébe gombócokat szaggatunk a húsmasszából, és kb. 10 percig fõzzük. Ha savanyú a paradicsom akkor mehet bele egy kis édesítõ.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lyoni fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 tojás, 1 leveseskanál konyak, só, 1,5 l olaj.

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.

  • Tormás mártás

    Hozzávalók:

    - 10 dkg vaj
    - 2 ek finomliszt
    - 5 dl tejszín
    - só
    - 1 kis üveges torma
    - kevés cukor
    - 1 ek citromlé

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Firenzei csavart

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

  • Paradicsommal töltött halfilé

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 50 dkg burgonya, 4 nagy paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 7 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl zöldségleves (zöldségleves kockából), 1 dl fõzõtejszín, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, 1 kiskanál cukor, csipet fehér bors, só.

  • Húsos palacsinta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg csirkemell
    - 1 közepes hagyma
    - 1 zöldpaprika
    - 1 paradicsom
    - 2+2 evõkanál olaj
    - 1 kávéskanál pirospaprika
    - 15 dkg liszt
    - 3 tojás
    - 4 dl tej
    - 3+1 dl tejföl
    - 2 szál petrezselyem

  • Káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só;

  • Borjúszelet paprikásan

    1 kiló borjúhúst bõrétõl megtisztítva, szeletekre vágunk, besózzuk s mindegyik szeletre egy csipetnyi paprikát szórunk. Egy lábosban 10 deka apró kockára vágott szalonnát sütünk s szûrõkanállal egy tányérra kiszedjük s meleg helyre félretesszük.

  • Sonkás tojássaláta

    Sonkás tojássalátaA tojásokat keményre főzzük. Vágjuk össze a krumplit, a sonkát, a lila hagymát, a retket és a tojásokat. Óvatosan keverjük össze, szórjuk meg a felaprított kakukkfűvel, a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg az olajjal. 1-2 órára tegyük hűtőbe. Az öntethez a majonézt keverjük össze a megmaradt fűszerekkel, és jól hűtsük le. Tálaláskor a megmosott, leszárított salátalevelekkel rakjuk körbe a tányért, majd halmozzuk rá a tojássalátát, és locsoljuk meg a majonézes öntettel. Ízlés szerint további hozzávalókkal variálható, bővíthető.

  • Édes túrós rétes

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 6 dl paradicsomlé, 2 ek olaj, 4 ek liszt, vöröshagyma, cukor, só.

  • Csirke zöldborsós szószban

    Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a fõtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy fõtt rizs illik hozzá.

  • Puncsos szelet

    Hozzávalók:

    - 25 dkg liszt
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 8 dkg porcukor
    - 2 tojássárgája
    - 2 evõkanál méz
    - 1 dl tej
    - 5 dkg margarin

    A krémhez:

    - 3 cs. puncs ízû pudingpor
    - 7 dl tej
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg porcukor
    - 1 db rumaroma
    - 1 cs. babapiskóta

  • Sonkás-hagymás lepény

    Hozzávalók: 1 cs mélyhûtött leveles tészta (kb. 45 dkg) 2-3 szál póréhagyma fehér része, 20 dkg nyers sonka, 1 ek olaj, 4 tojás, 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve), 15 dkg trappista sajt, reszelve;

  • Szegedi ágyaspálinka

    Hozzávalók: 1-1 dkg csillagánizs, vaníliarúd, 2-2 dkg szerecsendió, szerecsendió-virág, egész fahéj, gyömbér, szegfûbors, kardamomimag, szegfûszeg, 3-3 dkg ánizsmag, angelikagyökér, borsmenta, 5-5 dkg szagosmüge, borókabogyó, diólevél, áfonya, vagy kökénybogyó, 30 dkg mentolos cukorka, vagy ízlés szerint a gyógyszertárakban kapható mentol-kristály.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarkabab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Gesztenyefánk

    35 dkg lisztet, 20 dkg vajat, csipet sót, 3 dkg cukrot, 2 tojás sárgáját, fél citrom héját, kávéskanál rumot és 1 dl tejfölt tésztának gyúrunk, és késsel jól kidolgozzuk.

  • Sertésborda

    Hozzávalók:


    60 dkg sertéshús (karaj vagy comb), só, bors, majoránna, õrölt kömény, pirospaprika, vegeta, Erõs Pista, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3/4 üveg csemege uborka, vörösbor, olaj