rss
  • Barbecue csirkaszárnyak

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny, só, bors ízlés szerint, 2 evõkanál olaj, barbecue szósz.

    A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, vágd le a szárnyvégeket (használd fel máshol), a maradékot vágd kétfelé. Sózd, borsozd. Serpenyõben hevítsd fe az olajat, pirítsd elõ a csirkeszárnyakat aranybarnára, add hozzá a kész barbecue szószt, és forrald össze õket.Ha a húst grillezed, a nyers csirkeszárnyakat rakd bele a barbecue szószba, pácold néhány óráig, és faszénparázson, vagy vaslapon készítsd el õket. Elõtte csöpögtesd le a szósztól.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkolis rakott tészta

    Hozzávalók: 1 cs penne (vagy bármilyen) tészta, 1/2 kg. brokkoli, 2 dl. tejszín, 2 dl. tej, 1 fej lilahagyma, 5 szelet baconszalonna, 15 dkg. szeletelt sonka, 15 dkg. reszelt sajt, só, bors, szerecsendió.

  • Cool Boy

    Hozzávalók: 9 cl (jeges) tea, 1 cl ribizliszirup, 1 cl citromlé, 9 cl ásványvíz.

  • Tejberizs eperrel

    Hozzávalók: 1 l tej, 4 dl víz, 4 ek cukor, 1 csipet só, 30 dkg rizs, 50 dkg földieper.

  • Céklasaláta

    Hozzávalók: 5-6 db cékla, 5-6 db alma, 2 fej hagyma, fél csomag snidling, vagy újhagyma zöldje, 2 pohár joghurt, 1 db zelleres szójacsíra-konzerv, 1 tk só, 1 tk almaecet.

  • Banán-alma müzli

    Hozzávalók 10 dkg tönkölybúza, 1 citrom, 2 alma, 2 banán, szezám mag, 2 evõkanál méz, 4 kanál aprított mogyoró, 1 pohár tejszín.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Sajtosperec

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 1 pohár tejföl, 2 db tojás sárgája, 1 csomag sütõpor, 20-25 dkg Trapista sajt (reszelve), só ízlés szerint (kb. 3 púpos kávéskanál).

  • Sárga túró

    1 liter tejet felforralunk, beleöntünk 15 db jól felvert tojást (én gépi habverõvel vertem fel), és folytonos keverés közben közepes tûzön együtt forraljuk.

  • Húsvéti fonottkalács a sonkához

    Hozzávalók: 150g rétesliszt, 300g liszt, 30 g élesztõ, (vagy 1 csomag por) 150 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás, 100 g vaj, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál cukor;

  • Joghurtos csirke-curry

    Simára kikeverek 3dl joghurtot, 1 ek kókuszreszeléket, 1 fej összevágott hagymát, 1 gerezd tört fokit, 2 ek õrölt koriandert, 1 kk reszelt citromhéjat, 1 ek citromlét, csipet sót, 1 csapott ek curryport.

  • Körtés csokoládétorta

    Hozzávalók 8-10 szelethez: 3-4 darab puha körte, 12 dkg olvasztott vaj, 3 dkg kakaópor, 15 dkg liszt, 1 dl meleg víz, 4 dkg cukor, 1 csomag sütõpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl, 1 tojás, vaj és liszt a forma kikenéséhez.

  • Papucstészta

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg margarin vagy vaj, 30 dkg liszt, só, kemény lekvár, vaníliás cukor.

  • Csirkekrémleves

    Hozzávalók:

    1,2 l csirkeleves (kockából), 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg darált dió, 2 dkg durvára vágott pirított dió, 30 g liszt, petrezselyemzöld, currypor, õrölt fekete bors, só, 6 dkg levestészta

  • Tejszínes raguleves

    Hozzávalók:

    3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 10 dkg csiperkegomba, 12 csirke szárnyköz, 1 csipet sáfrány, 1,5 dl tejszín, 1 csapott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, só, õrölt bors

  • Házi túrós rétes

    Házi túrós rétesA tésztához a lisztből, negyed teáskanál sóból, tojásból, 1,2 dl langyos vízből és 2 evőkanál olajból elkészítjük a tésztát. Egy tálat kiöblítünk forró vízzel, ráborítjuk a tésztára, és 30 percig pihentetjük. töltelékhez a mazsolát ízlés szerint rumaromába áztathatjuk. A margarint 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat hozzáadjuk az előzőekhez. A túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát összekeverjük a margarinos krémmel. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és ezt is belekeverjük.

  • Fekete ribizli pálinka

    1/2 l tisztított feketeribizli,1/2 gyökér gyömbér,1/2 vanília,20 kockacukor,1/2 üveg tiszta pálinka.

  • Sajttal töltött baconös csirkemell

    Sajttal töltött baconös csirkemellA melleket megmossuk és éles késsel zsebeket vágunk rájuk. A sajtot kb akkora kockákra vágjuk, hogy kényelmesen beférjen a résekbe. A sajtkockákat becsomagoljuk 1-2 szelet szalonnába (angol vagy bacon szalonna), és bedugjuk a mellekbe, majd fogvájóval a zsebek szélei megtűzzük. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat és a melleket elősütjük mindkét oldalán szép pirosra. Ha kissé megpirultak az oldalai, akkor borsozzuk, vegetázzuk és öntsd alá a 2 dl vizet, takarjuk le és tegyük be forró sütőbe kb 25 percre hogy belül is jól átsüljön.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Fasírozott hering

    2 heringet 6 óra hosszat tejben kell áztatni. Megtisztítva 3 sardellával, 2 keményre fõtt tojássárgájával, egy evõkanál kaprival...

  • Virslis krumpli tepsiben

    Hozzávalók 4 személyre:

    0,6-0,7 kg hasábburgonya, 3 dl tejföl, 4 + 2 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, ételízesítõ, bors, majoránna, só, olaj