rss
  • Zöldséges omlett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg hüvelyes zöldborsó, 1 nagyobb karalábé fele, 10 dkg spárga, 4 db apró, kemény paradicsom, 1 csokor zöldhagyma, 4 tojás, 3 evõkanál olaj, 3 evõkanál finomliszt, másfél dl tej, 1 késhegynyi törött fekete bors, 1 teáskanál só.

    A zöldségeket egyenként megtisztítjuk. A zöldborsót kifejtjük, a zöldhagymát, a karalábét és a spárgát egyforma darabkákra vágjuk, a megmosott paradicsomot apró kockákra metéljük. Keverõtálba ütjük a tojássárgákat, majd a sóval és a borssal addig keverjük, amíg kissé meg nem fehérednek. Ekkor a tejet a liszttel felváltva, apránként hozzákeverjük, és még 2 evõkanál olajat is beledolgozunk.

    Végül a tojásfehérjékbõl vert nem nagyon kemény habot is beleforgatjuk. Jó nagy serpenyõbe öntjük a megmaradt olajat, felforrósítjuk, és a tojásmasszát belesimítjuk. Ha a tojás alja már összeállt, az összes zöldséget úgy osztjuk el az omletten, hogy az egyenletesen befedje a tojást.

    Ha még sok a nyers, folyékony tojás a tetején, a serpenyõt kissé megdöntve, az alját fellazítjuk, és körbefolyatjuk rajta a folyékony részt. Akkor van készen, ha az alja már pirosra sült, a tetején pedig éppen csak üvegesednek a zöldségek. Az omlettet nagy tálra csúsztatjuk, és négy cikkre vágjuk, mint a tortát.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tonhalas ragu

    Vágjon apró darabokra 300 g tonhalat - akár mélyhûtött is lehet. Szeleteljen apróra 1 hagymát, 6 gombát és vágjon kockára 2 cukkinit.

  • Apricot Cooler

    A meghámozott barackot megfõzzük, villával péppé törjük, s shakerben alaposan összerázzuk a többi alkotóval. Szûrés nélkül pohárba töltjük, és szívószállal kínáljuk.

  • Brokkoli krémöntettel

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2 ek liszt, 1 ek mustár, 1 ek cukor, 1 ek só.

  • Rántott diós szilva

    Hozzávalók: 40 dkg magvaváló szilva, 5 dkg darált dióbél, 2 evõkanál szilvalekvár, 2 db egész tojás, kevés liszt és piskótamassza a bundázáshoz, kevés porcukor;

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg vöröshagyma, 1liter leveskockából készített leves, 50 g vaj, 20 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál liszt, 2 tojás.

  • Sonka leves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja
    - 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta)
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 1 dl tejföl
    - 1 dl tejszín
    - 1 evõkanál natúr reszelt torma
    - 1 púpozott teáskanál liszt

  • Hagymás-paradicsomos spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 1 közepes fej hagyma, 10 dkg paradicsomfüré, 1 ág rozmaring, frissen õrölt bors, 1 mk só, 1 ek cukor, 3 ek olaj.

  • Meggyes kevert sütemény

    Hozzávalók: 55 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 tojás, 3 dl olaj, 3 dl szénsavas ásványvíz, 50 dkg liszt, 1 cs. sütõpor, 2 evõkanál kakaópor, magozott, cukrozott meggy.

  • Vegyes grill

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.

  • Uborkás raita

    Hozzávalók: 2 uborka, 3 evõkanál ghí, ½ teáskanál fekete mustármag, ½ teáskanál római köménymag, 2 babérlevél, csipetnyi cayenne-i bors vagy friss chilipaprika összevágva, ½ pohár sûrû joghurt, 2 evõkanál korianderlevél összevágva.

  • Vegyes gyümölcs leves

    Hozzávalók:

    20 dkg ringló, 50 dkg meggy, mazsola, 1 csomag vanília pudingpor, egész fahéj, szegfûszeg, tejföl

  • Epres banán

    Hozzávalók: 5 dkg eper, egy kisebb banán, 1.5 dl zsírszegény tej, méz, ha szükséges.

  • Hideg májas hurka

    Hozzávalók: 1 kg disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsír, 1 dkg törött feketebors, 1 teáskanálnyi pástétomfûszer, só;

  • Sült csokipuding

    Hozzávalók: 50 ml forró espresszó vagy valamilyen erõs kávé, 125 g vaj, 6 tojás, fehérje és sárgája különválasztva, 200 g cukor, 100 g aprított mandula, 100 g liszt, 1 kisebb maréknyi darált mogyoró.

  • Csirkemell süni

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 ek liszt, 2 púpozott ek zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mk mandulaaroma.

  • Hókristály

    Hozzávalók kb. 85 darabhoz: 5 dkg citronát (cukrozott citromhéj), 15 dkg liszt, 1 csipet sütõpor, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj /margarin, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál citromaroma, 1 citrom reszelt héja.

    A mázhoz: 7 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál jégcukor

  • Házi burgonya lángos

    Hozzávalók: 2 1/2 dkg élesztõ, 1/2 kg liszt, 2-3 db közepes fõtt burgonya, 1/2 dl tej, só, cukor.

  • Erzsébet Sissy csókja

    Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 20 dkg kókuszreszelék, 6 evõkanál porcukor, 1 evõkanál citromlé, 1 tábla tortabevonó.

  • Párizsi kosár

    Hozzávalók: 6 dkg (2 szelet) párizsi felvágott, 10 dkg cukorborsó, 2 ek tejszín, 1 mk apróravágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só, a kisütéshez olaj.

  • Húsvéti palócz leves

    Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg ürücomb, vagy lapocka, 30 dkg burgonya, 40 dkg zöldbab, 25 dkg vöröshagyma, 2,5 dl tejföl, 1 dkg pirospaprika, 1 kis gerezd fokhagyma, fél babérlevél, kömény, só, 1 kávéskanál liszt házi mangalicazsír, 1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél).