rss
  • Májjal töltött tojás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db tojás, 10 dkg kenõmájas, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál mustár, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 db piros retek.

    loading...

    A tojásokat keményre fõzzük, hideg vízben lehûtjük, a héját leszedjük, kettévágjuk: A sárgáját kiemeljük, villával össze­törjük, majd a tejföllel meg a mustárral simára keverjük. Hozzáadjuk a kenõmájast, sóval, õrölt borssal és apróra vá­gott petrezselyemmel ízesítjük. A jól kikevert májas tölteléket a fél tojásfehérjék üregébe halmozzuk, tetejét retekkarikákkal díszítjük és a megtöltött tojásokat franciasalátára vagy céklasalátára, ültetjük. Hûtve, kínáljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi sajtkészítés

    Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, elõbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségû friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Olasz gombasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg apró erdei gomba, 1 kis fej lilahagyma 5 dkg majonéz, 3 ek tejföl, 2 tk citromlé, 1 ek fehérbor, 1 tk mustár, só, frissen õrölt feketebors.

  • Karfiolkrémleves

    Hozzávalók:

    1 közepes fej karfiol (40 dkg), 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanálnyi vaj, 1 dl tejföl, 2 evõkanál finomliszt, fél csokor petrezselyemzöld, csontlé vagy 1 db húsleveskocka, 2 db szikkadt zsemle, szeletelt mandula

  • Fasírozott hering

    2 heringet 6 óra hosszat tejben kell áztatni. Megtisztítva 3 sardellával, 2 keményre fõtt tojássárgájával, egy evõkanál kaprival...

  • Cseresznyés rántotta

    Hozzávalók 2 személyre: 12 dkg cseresznye, 25 dl tej, 2 tojás, cukorpótló por.

  • Vesés raclette

    Hozzávalók: 20 dkg borjúvese, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 3 dkg vaj, 1-2 ek madeirabor, só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehérkenyér, vagy toast-kenyér.

  • Kacsás rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg (barna) rizs, 1 egész kacsamell filé (70 dkg), 5 szál sárgarépa, 30 dkg, (mirelit) zöldborsó, 1 karalábé, 1 kisebb cukkini, 1 fej hagyma, só, rozmaring.

  • Nyuszi alakú aprókenyerek

    Hozzávalók:

    - 45 dkg fehér kenyérliszt
    - 2 dkg friss élesztõ
    - 320 ml langyos víz
    - 1 tk só
    - fél tk cukor
    - 2 ek olaj a tésztába
    - 1 tojás a tetejét megkenni
    - fekete bors szemnek, orrnak
    - 1 ek tejföl sütés után megkenni
    - 1 db 8 cm-es tojásformájú tészta-kiszúró forma

  • Római szelet

    Hozzávalók: 8 szelet hús, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 20 dkg metélt tészta, 40 dkg paradicsom, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 csomó petrezselyem, 1 ágacska rozmaring, liszt, só, bors.

  • Békacomb nyárson sütve

    Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors;

  • Kis tojás omlettek

    Gyors és ízletes ételt nyerhetünk, ha könnyû omlett tésztát habarunk, minden tojásra egy evõkanál tejét és egy kávéskanál lisztet számítva.

  • Tonhalas tészta

    Hozzávalók: egy doboz tonhalkonzerv, aprított tonhalból, olajban; kifõzni való tészta – persze nem kell bele az egész, késõbb is meg tudod fõzni, ami még a zacskóban marad; 1 citrom; fûszerek; olaj, só.

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók:

    4 szép szelet marhafelsál, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, 50 dkg burgonya, zsír, olaj, bors, mustár, flekken fûszerkeverék, só

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Csicseriborsó curry

    Hozzávalók:
    1 fej közepes hagyma, 50 ml étolaj, ½ nagyobb paradicsom, kb 300 gramm fõtt csicseriborsó, chilipor (ízlés szerint), ¾ ek garam masala, 1 tk chana masala fûszerkeverék, ¾ ek õrölt koriander, 1 ek sûrített paradicsom, 3 dl víz, 1-2 ek kesudiószósz, gyömbércsíkok, 1 tk só, petrezselyem zöldje, vagy koriander;

  • Mascarpone torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 5 tojás
    - 5 evõkanál cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 5 evõkanál liszt átszitálva
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - fél citrom reszelt héja
    - 1 evõkanál vanília aroma

    A krémhez:

    - 3 evõkanál zselatin
    - 4 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl víz
    - 75 dkg mascarpone
    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg tejcsokoládé
    - 10 dkg fehér csokoládé

  • Mexikói bab darált hússal

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Fokhagymás sült máj

    Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 evõkanál liszt, ízlés szerint törött fehér bors, só.

loading...