Hozzávalók: 30 dkg kukorica dara, 30 dkg juhtúró, 3 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 1-1 kk olaj, vaj, 1 tk só, vegeta.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
1 l forrásban lévõ vízben, folytonos keverés mellett csomómentesre fõzzük a kukoricadarát, majd belekeverjük a vegetát és sózzuk. Fedõ alatt pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk. A juhtúrót a tejföllel és kevés sóval habosra keverjük.
Egy tûzálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a puliszka egyharmadát (ne hagyjuk kihûlni, mert akkor alakíthatatlanná válik), erre tesszük a juhtúrós massza felét, majd a hagyma felét. Újra puliszka következik, erre megint juhtúró és hagyma, majd puliszkával fedjük. A tetejére olvasztott vajat csurgatunk. Forró sütõben, kb. 20 percig sütjük, amíg aranysárga nem lesz.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!