2024.04.19. - Emma

Mandulás barackfelfújt

Hozzávalók: 20 dkg sárgabaracklekvár, 18 dkg kristálycukor, 10 dkg tisztított, héj nélküli mandula, 2 egész tojás + 5 tojásfehérje, 2 dkg vaj, csipetnyi só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sárgabaracklekvárt, a cukrot, a tojássárgákat és a sót habosra keverem. Az összes tojásfehérjét (tehát hetet) kõkemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a lekváros keveréket.

Egy lapos tûzálló tálat a vajjal kikenek, és kúp alakban feltornyozom rajta a habos keveréket. Beleszurkálom a mandulaszemeket és az elõmelegített, forró sütõbe téve azonnal mérsékelem a lángot. Inkább szárítom, mint sütöm. Azonnal kínálom, mert nagyon hamar összeesik.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!