rss
  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

    loading...

    Elõkészítés: A füstölt hal bõrét és ha szükséges, a gerincét eltávolítjuk, majd a halat kisebb darabokra vágjuk; az almát, az uborkát és a hagymát megtisztítjuk. Az almát kimagozzuk és felkockázzuk; az uborkát és a hagymát szintén kockára vágjuk.

    Tipp: A majonéz finom és népszerû étel, de táplálkozási szempontból nagyon nehéz. Azzal lehet egészségessé tenni, ha biológiailag értékes hidegen sajtolt olajból készítjük.

    Elkészítés: Egy nagy tálban a tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd belekeverjük a haldarabokat. A salátát legalább egy órán át hûtõszekrényben hagyjuk összeérni, paradicsomgerezdekkel, tojás­ és uborkakarikákkal, valamint kaporral díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karalábés-burgonyás csirkemell

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 40 dkg karalábé, 80 dkg csirkemell, 2,5 dl fõzõtejszín, 15 dkg sajt, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, szerecsendió, só, fehérbors.

  • Almás kosárkák

    Hozzávalók: 30 dkg nyers linzertészta, (otthon készített magy mirelit), 2 savanykás alma, 2 tojás, fél dl tej, 2 csapott evokanál liszt, 1 evokanál olaj, 1 csapott evokanál porcukor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, csipetnyi só;

  • Grízes tészta

    Hozzávalók: metélttészta, gríz, olaj, só;

  • Ropogós burgonya

    Hozzávalók: 7 kg apró szemû burgonya, só; a sütéséhez olaj.

  • Hideg zöldbableves

    Hozzávalók: 40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk ecet, csipetnyi cukor, 1 tk liszt, 1 babérlevél, 2 dkg só.

  • Tavaszi túró

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek olaj, 1 csomó retek, 1 kis zöld uborka, metélõhagyma, só.

  • Kelbimbófõzelék, gombával

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 1 csomag mirelit kelbimbó, 3 db burgonya, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál curry, ételízesítõ.

  • Pulykamelles burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 1 evõkanál paradicsompüré, margarin a forma kikenéséhez, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi chili.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Sonkás lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg mirelit leves tészta, 20 dkg gouda sajt, 7 tojás, 300 g habtejszín, frissen reszelt szerecsendió, 15 dkg apróra kockázott sonka, kakukkfû, só, bors.

  • Kapros-túrós zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg zöld színû ceruzabab, 50 dkg tehéntúró, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 2 csokor friss kapor, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.

  • Marhahúsleves csirkemájjal

    Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 1 velõs csont, 8 db csirkemáj, 1 csomag zöldség, 1 db karalábé, 1 negyed zeller, só, bors, õrölt bors, levestészta.

  • Borscs

    Hozzávalók: 3 l víz, 1 kg marhahús, 1 kg marhacsont, 8 db hámozott, reszelt cékla, 2 apróra vágott hagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evõkanál só, 3 evõkanál cukor, l citrom leve, 2 tojás.

  • Szerelmeslevél

    Hozzávalók: (20 db süteményhez) 1,6 kg vajastészta (mélyhûtve is kapható). Töltelékhez: 5 db tojásnak fehérje 20 dkg cukor, 10 dkg finomra õrölt dió, 15 dkg durvára vagdalt dió evõkanál méz, 1 teáskanál õrölt fahéj. Kenéshez, illesztéshez: 5 tojássárgája, 10 dkg cukor,
    1 evõkanál napraforgóolaj, 5 dkg porcakor (a szóráshoz).

  • Karfiolleves húsgombóccal

    Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, 1/3 csésze rizs, 1/3 csomag szója-granulátum, 1 db tojás, 1/2 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1-1 késhegynyi hagyma és fokhagymakrém, 1 késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só;

  • Házi jégkésa

    Házi jégkésaOtthon sokkal egészségesebb vál­to­za­tot ké­szít­hetsz mindössze három hoz­zá­va­ló­ból, fagy­i­gép nélkül. Hámozd meg a barackot késsel, vagy dobd forró vízbe 30 másodpercre, és húzd le a héját. Vágd a gyümölcshúst kockákra, majd add hozzá a vizet és a citromlevet, és turmixold simára. Öntsd a masszát egy laposabb tálba,tedd a mélyhűtőbe, és fagyaszd egy-két óráig,közben néhányszor keverd át villával, hogy ne fagyjon kemény tömbbé. Fogyasztás előtt vedd ki a hűtőből, és ismét keverd át villával, hogy elérje a jégkására jellemző állagot. Azonnal tálald.

  • Sütõtökös fánkocskák

    Hozzávalók: 50 dkg sütõtökpüré, 7,5 dkg sütõporos liszt, késhegynyi só, 2 tojás, olaj a sütéshez.

  • Túrós rákrétes

    Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 50 dkg túró, 1 csomag kapor, 4 db tojás, 1 dkg só, 25 dkg koktélrák, 10 dkg vaj.

  • Apró kakaós csiga leveles tésztából

    Apró kakaós csiga leveles tésztábólA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd vékony téglalapokat nyújtunk. Egy szilikon ecsettel megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaó és cukor keverékével. Bejglihez hasonlatos módom, hosszabbik oldalánál foga feltekerjük, és vajas késsel kb. két cm széles darabokat vágok. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket kis ráhagyással, egy kevéske olvasztott vajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süljön túl, mert akkor nagyon kiszárad.

  • Chilis bab

    Fokhagymát és vöröshagymát (lehet lila hagyma is) olajon megpirítok. Általában 2 doboz Bonduelle mexikói csípõs chilis babot szoktam vásárolni.

loading...