rss
  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

    Elõkészítés: A füstölt hal bõrét és ha szükséges, a gerincét eltávolítjuk, majd a halat kisebb darabokra vágjuk; az almát, az uborkát és a hagymát megtisztítjuk. Az almát kimagozzuk és felkockázzuk; az uborkát és a hagymát szintén kockára vágjuk.

    Tipp: A majonéz finom és népszerû étel, de táplálkozási szempontból nagyon nehéz. Azzal lehet egészségessé tenni, ha biológiailag értékes hidegen sajtolt olajból készítjük.

    Elkészítés: Egy nagy tálban a tejfölt simára keverjük a majonézzel, sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd belekeverjük a haldarabokat. A salátát legalább egy órán át hûtõszekrényben hagyjuk összeérni, paradicsomgerezdekkel, tojás­ és uborkakarikákkal, valamint kaporral díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymás szalonnával töltött virsli

    Hozzávalók:

    - 2 pár virsli
    - pár karika lila hagyma
    - 1 szelet füstölt szalonna
    - 1 szelet trappista sajt
    - pár kanál tejföl

  • Gombás, csirkemájas rakott burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.

  • Mustáros csirkemáj zöldségekkel

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemáj
    - 1 vöröshagyma
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - fél doboz szárított erdei gombakeverék (Erdészné-féle)
    - 2 db közepes sárgarépa
    - 2-3 marék zöldborsó
    - majoranna
    - 2 ek mustár
    - 1/2 doboz szójajoghurt
    - 2-3 ek étkezési keményítõ
    - só
    - bors
    - olaj
    - 1/2 bögre bulgur

  • Tarhonyaleves

    Hozzávalók:

    10 dkg tarhonya, 20 dkg burgonya, 3 evõkanál lecsó, 3 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, zellerzöld, fûszerpaprika, õrölt bors, só

  • Karfiolköret tojással és tejföllel

    Hozzávalók: 1 kg-os tömör karfiolfej, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, (5 dkg reszelt sajt).

  • Káposztaleves

    Hozzávalók: 1 nagy fej édeskáposzta, 6 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma /opcionális/, 2 paradicsompüré konzerv, 5 sárgarépa, 2 zöld paprika, 1 zellergumó, petrezselyem, só, bors, curry.

  • Házi sajtos perec

    Házi sajtos perecA langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál liszttel, a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre téve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a sóval és a sajttal elkeverjük, összegyúrjuk a tojássárgával és a felfuttatott élesztővel, majd langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Henger formájúra sodorjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. A darabokból ceruza vastagságú tésztát sodrunk. A tészta két szárát keresztezzük, a végét visszahajtjuk, így kapunk perec formát.

  • Aranymakréla édesköménnyel

    Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma, 75-75 g fekete és zöld magozott olívabogyó, 1-1 cs. kakukkfû, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. olívaolaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként kb. 150 g).

  • Tejszínes kukoricás hús

    Hozzávalók:

    - 0,5 kg sertés hús (lapocka)
    - 2 fej lila hagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 kis darab fokhagyma
    - 2,5 dl tejszín
    - 2 ek. liszt
    - só, bors, majoranna
    - 1 dobozos kukorica
    - tészta a körethez

  • Salsa verde tésztaszósz

    Hozzávalók: 8-10 ek extra szûz olíva olaj, 1 ek kapribogyó (ecetes), 1 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg aprított petrezselyemzöld, 5 dkg kenyérbél vagy morzsa, 5 dkg szardella (olajos), 10 ml ecet, 2 db fõtt tojás sárgáját, 1 gerezd fokhagyma.

  • Fûszeres pecsenye krumplitortával

    Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott rövidkaraj, 2 evõkanál olívaolaj vagy 5 dkg vaj, só, frissen õrölt bors, 2 teáskanál paprika, 2 teáskanál köménymag, 1 evõkanál liszt, 5 dl húslé leveskockából.

  • Babos tésztasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg trikolor orsótészta, 20 dkg zöldbab, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg sonka, 3 db fõtt tojás, 1 csokor snidling, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor zsálya, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk mustár, fél db citrom leve, fél dl olívaolaj, 1 csipet só, 1 kk porcukor, 1 csipet bors.

  • Áfonyás kacsa

    Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), 2 db nagy, borízu alma, 2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só és kevés cukor.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 8 dkg vaj vagy margarin.

  • Karácsonyi csokoládérolád

    Hozzávalók: 1db piskótalap, 10cl tejszín, 200g cukor, 200g vaj, 70g kakaópor.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Házi cini minis

    Hozzávalók: 4 db extrudált kenyér, 2 kávéskanál méz, 2 kávéskanál fahéj, 2 dl 1,5-ös tej.

  • Hûsítõ csokifagyi

    Hozzávalók:

    3 dl habtejszín, 175 g cukrozott sûrített tej, 1 dl 2,8%-os tej, 100 g étcsokoládé, 4 tojás sárgája, 8-10 dkg cukor, fél kiskanál õrölt fahéj

  • Pontypaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

  • Grapefruit Blast

    Hozzávalók: 7 cl grapefruitlé, 7 cl narancslé, 1 cl limettlé, 1 cl citromlé.