2024.04.19. - Emma

Boronkai marhahúspástétom

Hozzávalók 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõzve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A leveszöldségeket megtisztítjuk és a nagyobb darabokra vágott marhahússal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára fõzzük. Kissé kihûtjük, majd a húst és a zöldséget a lébõl kiemeljük, lecsöpögtetjük, és a két fõtt tojással meg a hagymával együtt ledaráljuk. (A lébõl aszpikot készíthetünk.) Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a lisztet, sóval; õrölt borssal és curryvel fûszerezzük, végül beleforgatjuk a két tojásfehérjébõl vert habot.

A masszát vastagon kivajazott; hosszúkás formába simítjuk, a tetején hajszálvékony szalonnaszeletekkel egyenletesen beborítjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk és elõmelegített sütõben 220~C-on 45-50 perig gõzöljük. Ha kissé kihûlt, hûtõben megdermesztjük. A formából kiborítva szeleteljük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!