2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Berni mártás máshogyan

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek tárkonylevél, 1/2 cs petrezselyemzöld, 12 dkg vaj, 3 ek tárkonyecet, 3 szem egész bors, 3 tojás sárgája, 1 ek langyos víz, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk az ecetet, a durvára tört borsot és az egészet erõs tûzön jól felforraljuk, hogy csak kb. 1 ek leve maradjon. Leszûrjük. A mártásos edényt forró vízfürdõbe állítjuk, beletesszük a tojás sárgáját, hozzáadunk 1 ek langyos vizet és néhány perc alatt könnyû krémmé felverjük.

A vajat külön edényben felolvasztjuk. A tojásba beletesszük a leszûrt alapanyagot, sózzuk, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk az olvasztott vajat, végül az apró rávágott petrezselyemzöldet. Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!