rss
  • Rizses pulykahús

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 bögre rizs, 3/4 kg pulykamell, 2 szál répa, 2 paradicsom, 1 kis konzerv zöldborsó, 1 kis konzerv kukorica, 1 kis konzerv gomba, só, bors, petrezselyem.

    loading...

    A rizst megfõzzük rendesen (a levét fûszerezzük), csak a vízzel együtt a répát, meg a konzerveket is beletesszük. Egy külön serpenyõben a húst megpirítjuk (azt is elõtte megfûszereztük).

    Ehhez jön a paradicsom, és addig pároljuk együtt, amíg a paradicsomlé el nem fõ, és egy aszalt paradicsomos húsos viszonylag szilárd (nem teljesen, mert akkor odaég) elegyet nem kapunk. Ekkor összekeverjük a rizzsel, és lehet enni.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Diós zabfánk recept

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    15 dkg zabpehely, 5 tojás, 10 dkg margarin, 1 mokkáskanál só,
    A töltelékhez:
    20 dkg szilvalekvár, 10 dkg finomra darált dióbél, csipetnyi só;

  • Gesztenyekrém leves

    Hozzávalók:

    - 1 csomag fõzés nélküli vaníliás pudingpor
    - 9 dl tej
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 teáskanál õrölt fahéj
    - fél kávéskanál õrölt gyömbér
    - 10 db szegfûszeg
    - 20 dkg gesztenyepüré
    - 1 teáskanál rumaroma

  • Egyszerû fürjpecsenye

    Hozzávalók: 8 fürj, 20 dkg angolszalonna, só, bors, 1 kk. borókabogyó, 2 dl olaj.

  • Gombapaprikás

    40 dg gombát folyóvízben mossunk meg, és vágjuk nagyobb kockákra. Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fûszerpaprikát.

  • Katóka

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 2 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, tejföl, kevés cukros tej, 2 evõkanál baracklekvár, 1/2 dl rum, 10 dkg vaj.

  • Málnás csigatorta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 15 dkg liszt, 5 tojás, 7 dkg vaj, csipetnyi só;

    A töltelékhez: 25 dkg mirelit málna, 4 dl tejszín, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg Mascarpone, 7 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tojáslikõr, 5 lap fehér zselatin, 1 evõkanál porcukor;

  • Sertésragú

    Hozzávalók

    30 dkg szárazbab, 1,3 kg sertéslapocka, olaj, 4 db közepes fej hagyma, 3 db sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 3 db paradicsom, 2 babérlevél, kb 1.5 liter marhahús leves (kockából fõzött is lehet)

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: 2 tojás, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 evõkanál mézzel gõzön 15 percig keverjük. A gõzrõl levéve adunk hozzá 45 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát, tejföllel összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belõle.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 30 dkg búzadara, 10 dkg margarin én olajjal szoktam, 5 dl tej, 8 dkg kristálycukor, só, 3 db tojás, mazsola, 1 citrom, lekvár.

  • Tõkehal rizzsel

    Hozzávalók: 50 dkg tõkehal, 30 dkg rizs, 4 fõtt tojás, 4 dl víz, 4 kanál apróra vágott petrezselyemzöld, 2 kanál olaj, só, bors, 1 fej vöröshagyma.

  • Aranymakréla édesköménnyel

    Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma, 75-75 g fekete és zöld magozott olívabogyó, 1-1 cs. kakukkfû, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. olívaolaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként kb. 150 g).

  • Húsgombócos pörkölt

    Hozzávalók 4 személyre 30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 1 evõkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna.

  • Pácolt marharagu babbal

    Hozzávalók: 1 kg marha hús (pörkölt apró), só, bors, 8 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek mustár, 1 kk majoránna, olaj, 2 dl vörösbor, 3 fej vöröshagyma, 50 dkg vörös bab (lehet konzerv).

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukoricakonzerv
    - 5 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só, õrölt fehér bors
    - 1 csokor petrezselyem

  • Sárgarépás karalábémártás

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 50 dkg karalábé, 7,5 dl erõleves kockából, 30 dkg fagyasztott húsgombóc, 30 dkg tejföl, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 2 tojás sárgája, csipet cukor, friss vagy mirelit bazsalikom, só, fehérbors.

  • Borsos túrópogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 10 dkg tehéntúró, 8 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor metélõhagyma, bors, só.

  • Meggybefõtt

    Hozzávalók: meggy, 720 ml-es üvegenkét 3 ek. cukor, 2,5 dl víz, késhegynyi szalicil.

  • Szaftos pulyka

    Hozzávalók: 50 dkg pulykacomb, 1 fej hagyma, 5 dkg fehér szalonna, 10 dkg parasztkolbász, 1 dl fõzõtejszín, só, bors.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés pirospaprika.

loading...