2024.03.29. - Auguszta

Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal

Hozzávalók: 2 fej fokhagyma, 2 teáskanál olívaolaj, 10 dkg dióbél, 2 paradicsom, 5 bazsalikomlevél, 20 dkg juhtúró, 10 dkg natúr Krémsajt, 4 evõkanál tejszín, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt 200 fokra elõmelegítjük; a fokhagymafejek hegyét a végétõl kb. 1 cm-nyire felvágjuk; az olívaolajt a vágott felületre csöpögtetjük; a fokhagymát a vágott felületével fölfelé alufóliába burkoljuk; majd a sütõben kb. 30 percig sütjük; ezután kicsomagoljuk, hagyjuk kihûlni és a puha belsejét, kinyomjuk.

A paradicsom héját kereszt alakban bevágjuk, majd forrásban lévõ vízbe mártjuk, és a héját lehúzzuk; a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, és finomra vágjuk; a dióbelet szárazon meg­pirítjuk és durvára daraboljuk.

Elkészítés: A bazsalikomleveleket megmossuk, leitatjuk, és Finomra vágjuk; egy tálban a sajtot a fokhagymával és a tejszínnel együtt összeturmixoljuk; hozzáadjuk a diót, a paradicsomot és a bazsalikomot; ha szükséges, még megsózzuk. Mindenféle kenyérrel finom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!