Hozzávalók: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fokhagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõkanál olaj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kapjunk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk; a pirospaprikával, kevés sóval és 3-4 evõkanálnyi vízzel elkeverjük. A fokhagymás krémmel megkenjük a kissé kivert húst, fölcsavarjuk és zsineggel átkötözzük.
A felforrósított olajon megforgatjuk, megsózzuk és kevés vizet aláöntve, lefedve elõmelegített sütõbe tesszük. 220 C-on 30-35 perág pároljuk, majd fedõ nélkül, locsolgatva még további 15-20 perc alatt megpirítjuk. A sütõbõl kivéve kihûtjük, majd hûtõben további 3-4 órán át hûtjük. Tálalás elõtt a zsineget eltávolítjuk, a húst vékonyan fölszeletelve tálra tesszük különféle saláták kíséretében.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!