2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Fokhagymás hústekercs

Hozzávalók: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fok­hagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõ­kanál olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kap­junk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk; a pirospap­rikával, kevés sóval és 3-4 evõkanálnyi vízzel elkeverjük. A fokhagymás krémmel megkenjük a kissé kivert húst, fölcsavarjuk és zsineggel átkötözzük.

A felforrósított olajon megforgatjuk, megsózzuk és kevés vizet aláöntve, lefedve elõmelegített sütõbe tesszük. 220 C-on 30-35 perág pároljuk, majd fedõ nélkül, locsolgatva még további 15-20 perc alatt megpirítjuk. A sütõbõl kivéve kihûtjük, majd hûtõben további 3-4 órán át hûtjük. Tálalás elõtt a zsineget eltávolítjuk, a húst vékonyan föl­szeletelve tálra tesszük különféle saláták kíséretében.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!