rss
  • Banános - csokidarabkás muffin

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 12 darabhoz: 1 nagy érett banán, 250 ml tej, 1 tojás, 6 dkg olvasztott margarin, 18 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 12 dkg cukor, 12 dkg tört csokoládé.

    Pürésítsd a banánt egy edényben, majd add hozzá a tejet, tojást, valamint az olvasztott margarint, és alaposan keverd össze.

    A lisztet szitáld a banános masszához, majd add hozzá a cukrot, valamint a tört csokoládét, és óvatosan keverd össze. A tésztát kanalazd az alaposan kivajazott formák 3/4 -éig, majd süsd 190 C°-on 20 percig vagy tûpróbáig. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Grízgaluska

    Tegyél fel 5-6 deci vizet forrni egy kávéskanál vegetával, fedd le. Egy keverõtálba egy evõkanál olívaolajat tegyél. Egy púpozott kiskanál Maggi ízvarázs-granulátumot szórj az olajra majd egy szép sárga sárgájú tojást üss rá.

  • Serpenyõs gyros

    60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Balalajka

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szûrjük, s a tetejét a narancshéjjal megpermetezzük.

  • 100 legendás whisky

    A kedvelt italok közül nem csupán a finom borok vagy a gyöngyözõ sör története foglaltatott már könyv alakba. A whisky ugyanolyan legendásnak számít - sõt, talán a leginkább õrzött receptek egyike.

  • Rizses paradicsomleves

    Rizses paradicsomlevesA rizses paradicsomleveshez először 1 evőkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, és hevítsük habzásig. Ezután vegyük le az edényt a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd tovább kevergetve engedjük fel 1,4 liter paradicsomlével. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és 8 dkg mézet. Tegyünk bele fél diónyi vöröshagymát, és egy szál előzőleg megmosott zellerzöldet. 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. 6 dkg megmosott rizst is tegyünk bele. Ebben az esetben addig kell főzni, amíg a rizs megpuhul, és időnként keverjük meg, nehogy a rántás leégjen.

  • Sárgadinnyeíz, héjából

    Ezen túl, ne dobjuk el a sárgadinnye héját. Tisztítsuk meg külsõ kérges részétõl, a kemény húsos részét pedig reszeljük le.

  • Cappuccino szelet

    Hozzávalók: Tészta: 6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral, 6 evokanál melegvízzel, 18,7 dkg liszttel, másfél evokanál kakaóval, fél csomag sütoporral összekeverjük.

  • Csukapörkölt

    Hozzávalók: 1,2 kg konyhakész csuka, só, 2 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 6-7 evõkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál õrölt bors, 1 kisebb paradicsom, 1-1 mokkáskanál ételízesítõ por, cseresznyepaprika krém, õrölt köménymag.

  • Tojásos kocka

    Hozzávalók: Liszt 1 kg, tojás 3 db, zsír 15 dkg, tojás 4 db, tejföl 2 kanál, só 2 késh.

  • Partyfalatka körözöttes paprikával

    Hozzávalók: pirítós, körözött, vaj, csövespaprika.

  • Golden Drink

    Hozzávalók: 2 cl vodka, 5 cl pezsgõ, 4 cl narancslé, 1 szelet narancs, 1 k.kanál áfonya.

  • Báránypástétom

    Hozzávalók: 50 dkg darált bárányhús, 30 dkg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 dkg margarin, 2 ek liszt, kakukkfû és bors.

  • Lecsós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 2 nagyobb paradicsom, 3 zöldpaprika (ha lehet, különbözõ színûek), kevés zsiradék, só, felkarikázott kolbász, vagy virsli.

  • Sajtos tallér

    Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 12,5 dkg margarin, 15 dkg kemyény sajt, 3 dkg zsír, fél csomag sütõpor, 1 ek kömény, 1 dkg só, 1 tojás és tej.

  • Lúdláb szelet

    Hozzávalók:

    Kakaós piskótához:

    - 5 tojás
    - 5 ek porcukor
    - 4 ek rétesliszt
    - 2 ek kakaópor
    - 1 kk sütõpor

    Krémhez:

    - 15 dkg vaj
    - 10 dkg porcukor
    - 3 dkg kakaó
    - 2,5 dl tej
    - 3 ek rétesliszt
    - 1/2 üveg magozott meggybefõtt
    - 0,5 dl meggylé
    - 1,5 dl rum
    - 1 cs. Vanillincukor

    Csokimázhoz

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 10 dkg vaj

  • Töltött rostélyos

    Két szép nagy rostélyoshoz veszünk 25 deka disznóhúst a combjából, 6 deka szalonnát. A rostélyost megveregetjük, besózzuk és félre tesszük.

  • Tejszínes pulykafasirt

    Hozzávalók: 40-50 dkg maradék pulykasült, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só és törött fehér bors;

  • Olasz epertorta

    Hozzávalók: 4 db Tojás, 1 dl likõr, 20 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg keményítõ, 75 dkg eper, 10 dkg mandula, 1 dl tej 2.8%, 8 dl tejszín, 2 csomag vaníliás pudingpor.

  • Tormás sonkatekercs

    Hozzávalók: 10 szelet gépsonka, 2 ek reszelt torma, 1 dl tejszín, 1 kk porcukor, 1 kk mustár, késhegynyi õrölt bors.

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók:

    1 kisebb fej karfiol, 1/2 tk. koriandermag, só a fõzõvízbe, 2 nagy tojás, 2 ek. liszt, 1 ek. aprított petrezselyem, 3 ek. ricotta, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi õrölt szerecsendió, frissen õrölt bors, néhány ek. olaj a sütéshez, tejföl