rss
  • Fonott mákos kalács

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 3 ek cukor, 15 db édesítõszer, 2,5 dkg élesztõ, tej.

    Az édesítõszert porrá törjük, a cukrot tejbe beáztatjuk, majd az élesztõvel felfuttatjuk. Lisztet, margarint, olajat hozzáadjuk és laza hólyagos tésztát készítünk belõle. Meleg helyen letakarva kelesztjük.

    Ha megkelt, kíméletesen kinyújtjuk, csíkokat vágunk belõle és ezeket összefonjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük, mákot és kristálycukrot szórunk rá. Elõmelegített sütõben, pirosra sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bolognai borjúvelõ

    Hozzávalók: 10 dkg borjúvelõ, 10 dkg csirkemáj, 10 dkg pácolt nyelv, 10 dkg ementáli sajt.

  • Babsterc (Bohnensterz)

    Hozzávalók: 200 g szárazbab, 400 g liszt, só, 200 g zsír.

  • Szarvasgombás fettucine

    Hozzávalók: negyed kg szalagtészta, 6 dkg szarvasgomba, 1 gerezd fokhagyma, 6 ek finom extra szûz olivaolaj, só.

  • Bazsalikomos sertés szûzérme roston

    Hozzávalók 4 személyre: Bazsalikom, õrölt bors, rozmaring, zöld és piros pritamin 0,4 db, alma 400 g, kristálycukor 8 g, só, vajtömb 40 g, cukkíni 80 g, fokhagyma 8 g, olíva olaj 80 ml, sertés szûzpecsenye 640 g.

  • Sóskakrémleves tojásgaluskával

    Hozzávalók: 10 dkg friss vagy egy csomag mirelit sóska, 2 db zsemle, 1 db tojás, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, csipetnyi õrölt bors, vegeta;

  • Résztelt krumpli

    Hozzávalók: 6-8 db közepes fõtt burgonya, l fej hagyma, 1 kanál libazsír, vagy 2 evõkanál olaj, só, pirospaprika.

  • Kekszes õzgerinc

    Hozzávalók: 5 dkg keserû kakaópor, 25 dkg porcukor, 2 dl víz, 50 dkg háztartási keksz, 0,3-0,5 dl rum, 25 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Sült hagymakarikák

    Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, 1/4 csokor metélõhagyma, 1 evõkanál salátamajonéz, 2 pohár joghurt, 3-4 evõkanál ketchup, só, fehér bors, 15 dkg liszt, 1 dl száraz fehérbor,2 tojás, 1 liter olaj, 25 dkg szendvicsparadicsom, 1 kis fejes saláta, 2 evõkanál fehérborecet, 3-4 evõkanál salátaolaj, 1 fej vöröshagyma.

  • Fûszeres zöldbab

    Hozzávalók: 2 csomag mirelit zöldbab, 2 db sárgarépa, 1 kis paradicsompüré, 1 db húsos paprika, 1 db paradicsompaprika (pritamin), késhegynyi chili-por (vagy csípõs paprika), csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál vaj, 1 kávéskanál pirospaprika (amennyiben chilit használunk), vegeta.

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 20 darab sós palacsinta, 5 keménytojás, 1 pohár tejföl, 2 dkg vaj, fél citrom leve, fél csomó metélõhagyma, 2 doboz kaviár, só, bors.

  • Aszalt csipkebogyó

    A dércsípte, érett de még kemény csipkebogyót megtisztítjuk. Alufóliával kibélelt tepsibe téve enyhe tûzön lassú hevítéssel megszárítjuk. Amikor víztartalmát elveszítette, befejezzük az aszalást.

  • Lebbencsleves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg burgonya
    - 8 dkg lebbencstészta
    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg lecsó
    - fûszerpaprika
    - õrölt bors
    - só

  • Ízletes sajtgolyók

    Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 25 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 25 dkg trappista sajt reszelve, 2 evõkanál tejföl, só, õrölt bors, 1-1 csokor petrezselyemzöld, snidling.

  • Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 2 tojás, õrölt bors, só, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál tönkölybúzaliszt, 1 dl olívaolaj, 4 paradicsom, 1 csokor bazsalikom.

  • Barackos gesztenyepáros

    Hozzávalók: 20 dkg gesztenyemassza, 7 dkg vaj, 3 db tojássárgája, 18 dkg vaníliás porcukor, 2 dkg liszt, 15 dkg barackíz.

  • Peperonata

    Hozzávalók: 4 dkg vaj. 1 evõkanál olaj, 10 dkg húsos füstölt szalonna. 4 piros paradicsompaprika, 4 zöld paradicsompaprika, 2 fej reszelt vörös hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej zeller. 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb doboz paradicsompüré, 1 dl vörösbor, 1 kiskanál borecet (vagy néhány csepp rendes ecet), só, õrölt bors, kevés szárított bazsalikom (ha van, helyette oregano), 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Görög húsvéti leves

    Hozzávalók: 1 bárány máj, tüdõ, szív, 10 dkg rizs, 5 dkg vaj, 2 hagyma, 2 tojássárgája, 1 citrom, 1 csokor kapor, bors, só.

  • Burgonyás rák

    Hozzávalók: 20 dkg konzerv rák, 5 dkg fejes vagy galamb saláta, 1 nagy burgonya, 2 evõkanál olaj, 3 evõkanál fehérbor ecet, teáskanál mustár, 1 teáskanál cukor (vagy 1 szem édesítõszer), 9 evõkanál olívaolaj.

  • Friss saláta

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).