2024.04.24. - György

Burgonyás kenyér

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tk. sikér, 4 ek. burgonyapüré-por, kb. 5 dl víz, 1 ek. 20%-os ecet, 1 ek. só, 2 csomag instant élesztõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

30 dkg lisztben elkeverjük a száraz élesztõt, 3 dl meleg vízzel galuskatészta sûrûségû kovászt készítünk. kb. 6-8 óra múlva a maradék hozzávalókkal viszonylag kemény tésztát gyúrunk, vizet szükség szerint adhatunk még hozzá.

Jó duplájára kelesztjük, majd formázzuk. Ismét majdnem a duplájára kelesztjük, Forró vízzel lekenjük a tetejét, és forró sütõben sütjük. Amikor már majdnem készen van, még egyszer lekenjük a tetejét forró vízzel, majd a sütõbe visszatolva készre sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!