2024.04.24. - György

Bolgár krém

Hozzávalók: 50 dkg gesztenye vagy 30 dkg mélyhûtött gesztenyemassza, 50 dkg alma, 5 dkg cukor, 2 tojásfehérje, 3 cl rum, 2 dl tejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha egész gesztenyét használunk, azt héjastól fõzzük, utána tisztítsuk meg, majd nyomjuk át krumplinyomón. A fagyasztott gesztenyemasszát hagyjuk teljesen felengedni, utána azt is nyomjuk át a krumplinyomón. Az akár így, akár úgy kapott gesztenyét rummal meglocsoljuk, és villával jól átkeverjük.

Az almákat forró sütõben nagyjából fél óra alatt megsütjük, ha kihûlt, meghámozzuk, kiszedjük a csutkáját, a húsát villával összetörjük. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá. A tejszínt is. A kihûlt almapépet keverjük össze a cukorral és a tojáshabbal. Pudingos tálkákba vagy széles, talpas poharakba felváltva rétegezzük a gesztenyét és az almakrémet, de ne töltsük peremig. Minden pohár tetejére jócskán tegyünk tejszínhabot.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!