2024.04.25. - Márk

Padlizsános spagetti

Hozzávalók: 2 db. padlizsán (közepes méretûek), 1 közepes fej hagyma, só, bors, szerecsendió, tejföl, francia (Dijoni) mustár, fél csokor zöld kapor, spagetti.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A padlizsánt rozsdamentes késsel meghámozzuk, kockákra vágjuk, megsózzuk, és egy edényben állni hagyjuk. Ha kész leöntjük a levét. A hagymát lereszeljük, megpároljuk, rádobjuk a lecsorgatott padlizsándarabokat, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk rá, és puhára pároljuk. Ha kész leturmixoljuk. A hús kevés olajon puhára pároljuk egy kevés sóval.

Amikor kész hozzáöntjük a kész padlizsánpürét, és tovább pároljuk. Amíg ez párolódik, a kaprot egészen apróra vágjuk, rádobjuk a padlizsános húsra, és már csak 2-3 percet pároljuk együtt. A spagettit megfõzzük, a tányérokra tesszük. Minden spagetti-halom tetejére a padlizsános hús kerül, arra két kiskanál tejfel és egy kiskanál francia mustár (vigyázat a mustár nagyon erõs tud lenni).

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!