rss
  • Milánói makaróni

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg makaróni tészta, 3 kicsi konzerv sûrített paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, Ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoránna.

    loading...

    Tegyük fel a tésztát fõni, közben készítsük el a szósz. Elõször daráljuk le a párizsit, ezt célszerû húsdarálóval. Majd öntsük a sûrített paradicsomokat egy lábosba és hozzá kevés vizet úgy, hogy közben a konzerves dobozokat kiöblítjük.

    Kezdjük el melegíteni, és lassan keverjük hozzá a darált párizsit és a sót. Mikor már forrni kezd, tegyük hozzá a tejfölt, az õrölt majoránnát és a cukrot ízlés szerint. Pár percig hagyjuk a tûzön, majd takarjuk le fedõvel és várjunk kb. 10 percet. A lecsurgatott tésztával összekeverjük és reszelt sajttal tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes mustármártás

    Hozzávalók: 3 ek liszt, 3 ek mustár, 3 ek vaj, 3/4 l húsves, só, cukor, tejszín;

  • Capri saláta

    Hozzávalók: 20 dkg mozzarella sajt, 25 dkg közepes paradicsom, 2 ágacska
    bazsalikom, olívaolaj, só, bors, tálaláshoz lollo rosso salátalevelek.

  • Tárkonyos raguleves

    A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk.

  • Húsgombócleves

    Hozzávalók

    - 500 gramm darált marhahús
    - 2 hagyma
    -2 sárgarépa
    - 2 tojás
    - 1 paprika
    - 1 tök
    - 1 petrezselyem gyökér
    - bors
    - só
    - zöldségek
    - 2 kanál olaj
    - 100 gramm rizs
    - 3 kanál sûrített paradicsom
    - 1 csomag korpacibere
    - tejföl

  • Fussili

    Hozzávalók:

    50 dkg fussili, 20 dkg gorgonzola (NEM helyettesíthetõ mással), 10 dkg fõzõtejszín, 5 dkg vaj (NEM margarin), 5 dkg parmezán (és használjuk már az eredetit, a többinek se íze se bûze...), fehér bors, só

  • Hamis marcipán

    Egy púpozott evõkanál búzadarát 0,5 dl vízben megfõzünk és néhány percig állni, hagyjuk, hogy minden vizet magába szívjon. Kb. 15 dkg sült tököt még melegen, meghámozunk.

  • Csirkemell sajtszósszal

    Csirkemell sajtszósszalA hagymát megdinszteljük, majd hozzátesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet, kicsit sózzuk, felöntjük a másfél deci tejjel, és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Teszünk bele fehér borsot, lefedjük, és hagyjuk párolódni-főni. Amikor már a hús puha, és elfőtt a szaft fele, akkor összekeverjük a fél pohár tejfölt a két kanál liszttel és a krémsajttal, majd ezzel behabarjuk. Forraljuk, amíg besűrűsödik. Egy egész kevés szerecsendiót reszelünk a tetejére és belekeverjük.

  • Színes rizssaláta

    Hozzávalók:

    1 zacskó elõfõzött rizs, 2,4 dl majonéz, salátaolaj, 1 kisebb uborka, 2 zsenge sárgarépa, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyemzöld, bazsalikom, só, õrõlt fehérbors

  • Házi sajtkészítés

    Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, elõbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségû friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.

  • Kókuszleves

    Hozzávalók: 1 liter tej, 1 csomag pudingpor, 8-10 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evõkanál kókuszreszelék.

  • Szalonnás lepény

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 15 dkg finomliszt, 8 dkg füstölt szalonna, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fekete bors ízlés szerint, kevés tej;

  • Szilvás sertéscsíkok

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertéscomb
    - 15 cm-es póréhagyma
    - 20 dkg sárgarépa
    - 10 szem szilva
    - 15 dkg csiperkegomba
    - 2 szál chilipaprika
    - olaj
    - só

    A mártáshoz:

    - 1 evõkanál méz
    - 0,5 dl sötét szójaszósz
    - 1 dl hideg víz
    - 1 evõkanál keményítõ

  • Édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.

  • Juhsajt tökmaggal

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg juhsajt, 20 dkg tökmag, tökmagolaj, 8 paradicsom, kerti zsázsa, só, bors.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Áfonyás Cake

    Hozzávalók: 210 g liszt, 1 tk sütõpor, egy csipet só, 113 g puha vaj, 150 g cukor, 2 tojás, 1 tk vanilía aroma, 1 citrom reszelt héja, 120 ml tej, 210 g friss áfonya.

  • Diós zellersaláta

    Hozzávalók:

    - 1 közepes zeller
    - 1 alma
    - daráld dió
    - petrezselyemzöld
    - só
    - bors
    - 2 evőkanál olívaolaj
    - 2 evőkanál citromlé

  • Hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 4 db tojás, 4 dl tej, 2 dl szódavíz, 35 dkg liszt, 2 dkg só, 1,5 dl olaj, 4 adag paprikás csirke, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín.

  • Zöldfûszer mártás

    Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, néhány bazsalikom levél, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál kapribogyó, 2 ajókafilé, 2 evõkanál nagyon finom borecet, 1 dl olíva olaj, õrölt fekete bors, csipet só;

  • Tócsni

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 2 tojás, 2-3 evõkanál liszt, olaj a sütéshez

loading...