2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ínyenc krém

Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 1 doboz vasi krémsajt, 10 dkg vaj, 1 dobozcamembert vagy Séd brie sajt, 1 dl tejföl, 1 csomó hónapos retek, 1 csomó metélõhagyma, 3 szál friss zeller zöld, fél dl tejszín, 3 dkg darált dió, 1 csomó újhagyma, só, õrölt fehérbors és szerecsendió ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy mély tálban a tehéntúrót és a camembert sajtot áttörjük, majd a krémsajttal és a vajjal, valamint a tejföllel habverõvel simára keverjük. Hozzáadjuk a finomra reszelt retket, az apróra vágott metélõhagymát, zeller zöldet,újhagymát, valamint a darált diót.

A fûszerekkel ízesítjük, és ha sûrû, akkor kevés tejszínnel hígítjuk. Hûtõszekrényben kb. 1 órán át állni hagyjuk. Felhasználhatjuk uzsonnára szendvicsek, étvágyfalatok készítéséhez,zöldpaprika, paradicsom, alma vagy körte töltelékeként, vagy egyszerûen barna-vagy rozskenyérre, esetleg pirított kenyérszeletekre kenve.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!