rss
  • Pácolt sonka sajtbundában

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, 1/2 l tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

    Elõzõ este a tejbe belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd a borssal ízesítjük. A sonkát egyformán fél centi vastag szeletekre vágjuk és a tejbe beletesszük. Az edényt lefedjük, és másnapig a hûtõszekrényben tartjuk.

    Az étel készítése elõtt a szeleteket kivesszük a fûszeres tejbõl, és lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásban megforgatjuk. Reszelt sajtban meghempergetjük. Ezután ismét beletesszük a tojásba, végül a zsemlemorzsában megmártva 170 fokra felhevített olajban 3-4 perc alatt szép pirosra megsütjük.

    Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen forróbb, mert a sajt keserûvé válhat! Bármilyen friss salátával nagyon finom. Burgonyapüré illik mellé. Csak melegen jó igazán. Egyszerûen készíthetõ finom étel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsgombócos kelkáposztaleves

    Húsgombócos kelkáposztalevesOlajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, majd egy kanál lisztet, és egy kicsit együtt pirítjuk. Felöntjük három liter vízzel. Belerakjuk a káposztát, a krumplit, a fűszereket és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ezalatt másfélszer annyi vízben megfőzzük a rizst, hozzáadjuk a húst, a tojásokat és a fűszereket. A levesbe kis gombócokat formálunk belőle, majd tíz percig főzzük. Egy kanál lisztből készítünk világos rántást, majd a legvégén két deciliter tejföl kerül bele, majd alaposan elkeverjük és már tálalhatjuk is.

  • Fõtt sonka

    Hozzávalók: 1,2 kg hagyományos füstölésû, kötözött sonka;
    Tálaláshoz: tojás, ecetes torma;

  • Olasz spagetti

    Hozzávalók: 400 g spagetti, 2 evõkanál olívaolaj, 6 vékony szelet húsos szalonna apróra vágva, 1 marék dióbél, 2 dl fõzõtejszín, 2 gerezd fokhagyma.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy ¼ -es paradicsompüré, só, õrölt bors, cukor és 1 babérlevél.

  • Színes rizssaláta

    Hozzávalók:

    1 zacskó elõfõzött rizs, 2,4 dl majonéz, salátaolaj, 1 kisebb uborka, 2 zsenge sárgarépa, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyemzöld, bazsalikom, só, õrõlt fehérbors

  • Gombás libamáj

    Hozzávalók: 40 dkg libamáj, 25 dkg gomba, 1 dl tejszín, 1 evõkanál libazsír, (vagy 2 evõkanál olaj), 1/2 dl vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Gombás-baconös göngyölt hús

    Gombás-baconös göngyölt húsA lilahagymát felaprítjuk, és egy nagy serpenyőben, pici olajon megpirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát, és sóval, borssal, kakukkfűvel megszórva, fedő alatt puhára pároljuk. Ezalatt a karajszeleteket szép vékonyra kiklopfoljuk, megkenjük foghagymakrémmel, ráfektetünk fél-fél szelet bacont, és a gombából is teszünk a szeletekre 2-2 evőkanálnyit. Ezután a hússzeleteket kettéhajtjuk, és lazán megtűzzük két fogvájóval. A lisztben megforgatjuk, és abba a serpenyőbe, amiből a gombát kiszedtük, teszünk olajat, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

  • Mákos-meggyes szelet

    Hozzávalók:

    - 200 g darált mák
    - 200 g finomliszt
    - 200 g cukor
    - 3 egész tojás
    - kb. 2 dl hideg tej
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 citrom reszelt héja és leve

    Tetejére:

    - 400 g magozott meggy

  • Török pásztorsaláta

    Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 1 uborka, 1 paradicsom, 3 fefferoni, 1 ek olivaolaj, 1 ek citromlé, 1/2 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1/2 kk só.

  • Alföldi húsgombóc

    Hozzávalók: 25 dkg burgonyás tészta, 30 dkg sertéslapocka, 1 hagyma, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, petrezselyem, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

  • Vörösboros szarvascomb

    Hozzavalok: 60 dkg szarvascomb, so, bors, 1-1 szar sarga es feherrepa, egy
    kozepes fej hagyma, 3 ek olaj, 1 ek cukor, 2 baberlevel, 1/2 tk kakukkfu, 2
    tk muskar, 2 ek szojaszosz, 4 dl vorosbor

  • Diós-Pesto

    Hozzávalók: 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 ek dióbél, 3 dkg reszelt parmezán, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek olivaolaj "extra szûz", só, bors;

  • Töltött fügedesszert

    Ezt a fügés édességet egyszer mindenkinek ki kell próbálni.

  • Joghurtos, kapros uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 500 g kígyóuborka, ½ csomag kapor, 15 g fokhagyma, só, õrölt bors (ízlés szerint).

  • Juhtúrós kukoricagombóc

    A juhtúrót keverd össze a tojások sárgájával, a liszttel, köménnyel és sóval. A tojásfehérjét verd habbá és ezt is dolgozd bele a masszába.

  • Nagyoncsokis brownie

    Hozzávalók: 200 g vaj, 200 g jó minõségû étcsokoládé és tejcsoki, 3 nagy tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 250 g finom szemû kristálycukor, 115 g finomliszt, 1 kávéskanál só, 150 g vágott mogyoró.

  • Gombás uborkasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 25 sima uborka, 25 dkg kovászos uborka, 15 dkg túró, ízlés szerint só, bors.

  • Fonott kalács

    Fonott kalácsA tészta összetevőiből könnyű kelt tésztát gyúrunk, majd letakarva félre tesszük keleszteni. Míg kel a tészta, összeállítjuk a krémet: a margarint felhabosítjuk a porcukorral, beletesszük a kakaót, a kókuszt, és ha nagyon sűrű lenne, akkor picike tejet. Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk. Előbb az egyiket jó vékonyra kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk, és megkenjük a krém felével, majd szorosan feltekerjük. A tésztát hosszában úgy vágjuk ketté, hogy a tetejéből 1,5 cm-t egyben hagyunk, a tészta két felét pedig összefonjuk.