rss
  • Juhsajt tökmaggal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg juhsajt, 20 dkg tökmag, tökmagolaj, 8 paradicsom, kerti zsázsa, só, bors.

    loading...

    Vágjuk a juhsajtot 1 cm vastag darabokra közepükön szúrjunk ki egy háromszögalakot és töltsük meg felaprított, sózott, magolajban pácolt tökmaggal.A sajtdarabok szélét díszítsük egész tökmaggal, köretként középen kivájt, zsázsával megtöltött paradicsomot kínáljunk. Ízlés szerint izésítsük sóval, borssal.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymaleves

    Hozzávalók: 3 fej hagyma, 4 evõkanál olaj, 3 evõkanál liszt, só, 2 dl tejfel, 5 dkg reszelt sajt.

  • Csokis gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 1 kivi, 1 banán, 1 alma, 75 ml natúr joghurt, ásványvíz, kevés reszelt csoki.

  • Fokhagymás hal

    Hozzávalók: 1-1,5 kg sülõ vagy keszeg, 5 gerezd fokhagyma, 8-10 dkg liszt, 1 kk. pirospaprika, ízlés szerint só, õrölt bors, a sütéshez olaj.

  • Karfiolköret tojással és tejföllel

    Hozzávalók: 1 kg-os tömör karfiolfej, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, (5 dkg reszelt sajt).

  • Aszalt szilvával töltött hústekercs

    Aszalt szilvával töltött hústekercsA karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A zacskó aszalt szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje, felforraljuk, főzzük pár percig, és hagyjuk a lében kihűlni. Következik a tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtűzni! Pici olajat csurgatunk a sütőedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk (170 C). Kb. 1-1,5 óra sütés után az alufóliát levesszük, majd feltekerjük a sütőt 200 C-ra.

  • Sajtos vitaminsaláta

    Hozzávalók: 10 dkg Anikó sajt, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej saláta, 1 alma, 5 dkg (fagyasztott) ribizliszem, fél zeller, 2,5 dl tartármártás.

  • Uborkasaláta

    A meghámozott uborkát uborkagyalun meggyaluljuk, utána besózzuk és egy negyedóráig betakarva állni hagyjuk.

  • Karfiolos hamburger

    Hozzávalók: 40 dkg pépesre darált csirkemell, 10 dkg fõtt karfiolrózsa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, étolaj, 4 szezámmagos zsemle, friss zöldségfélék, mustár, ketchup.

  • Brokkolikrémleves sajtosan

    Brokkolikrémleves sajtosanA brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. A kockára vágott hagymát olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, majd a brokkolit, és a burgonyát is, amivel még rövid ideig pároljuk. Fél liter vízzel felöntjük, beledobjuk a húsleveskockát és a tejszínt, majd lefedve 10-15 percig főzzük. A sajtot durvára reszeljük. A leves mixerrel pépesítjük, majd utána megsózzuk, borsozzuk.10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. A levest tányérokba merve a maradék sajttal megszórjuk.

  • Nápolyi cipõcskék

    Hozzávalók: 600 g kenyértészta, só, 200 g túró, 100 g parmezánsajt, 100 g sonka, 1 tojás, 100 g mozarella.

  • Aszpikos avokádós rák

    Hozzávalók: 2 uborka, 6 zselatinlap, 2 citrom (leve), 3 avokádó (érett), 25 dkg gomolya sajt, 35 dkg (konzerv) rákhús, 3 dl tejszín, 2 evõkanál reszelt torma, õrölt bors, só.

  • Sárgadinnye leves

    Hozzávalók:

    sárgadinnye, cukor, fahéj, vanília aroma, citromlé, tejszín, pici só

  • Sült zeller

    Hozzávalók: 1 kg-nyi zellergumó, ízlés szerint só.

  • Rizses káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg rizs, só, 2 dl tejföl, 2-3 szem borókabogyó, 1 babérlevél, 1 csipet kapor, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, kevés olaj, liszt.

  • Reggeli túrós omlett

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 kanál tejfel, kis só, fél kanál túró.

  • Foszlós kalács

    Hozzávalók: 30 dkg liszt (25 cm-es kalácsformához), 2 dkg élesztõ, 1 csapott evõkanál cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, 8 db édesítõ tabletta (én Süssina-t használok), 1/2 citrom reszelt héja, nagyobb csipet só, kb. 2 dl tej (a liszt minõségétõl függõen);

  • Sajttal töltött fasírt

    Sajttal töltött fasírtA darált húst megszórjuk a sóval, majd vizes kézzel jól átgyúrjuk. Egy serpenyőbe felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a hagymát, a végén hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. A húshoz hozzáadjuk a vajban megfuttatott hagymát, a fűszereket, a tojást és a zsemlét, az egészet jól összedolgozzuk. A húsmasszát egy darab alufóliára tesszük, nedves kézzel négyszögre nyújtjuk ki, rászórjuk a sajtot, majd az alufólia segítségével feltekerjük, mint egy bejglit. A vékony baconszeletekkel körbetekerjük a hústekercset.

  • Gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 20-20 dkg rizs és cukor, 6 dl tej, 2 dl tejszín, fél citrom héja, 30 dkg gyümölcs vagy befõtt, 0,5 dl málnaszörp, só.

  • Meggymártás

    Nyolcz személyre fél liter vizhez egy liter érett magolt meggyet vegyünk; tegyük azt forró vizbe és adjunk bele egy tojásnyi czukrot, mert ez igen savanyu; kevés sót hozzá.

  • Rostélyos hagymával

    Szép nagy rostélyos, megveregetünk, besózzuk, kissé belisztezzük s egy tiszta zománcozott vas lábosban forró zsírban hirtelen kisütjük. Két fej vöröshagymát vékony karikákra vágunk s ha a rostélyos megsült a hagymát is világos barnára sütjük ugyan abban a zsírban.

loading...