rss
  • Rattlesnake

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 1,5 cl pastis (pl. Ricard vagy Pernod), 1 citrom leve, csipetnyi porcukor, 1 tojás fehérje, jég.

    Pohár: koktélos pohár

    Az alapanyagokat shakerben jól összerázzuk, majd leszûrjük a koktélos pohárba.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Virslis kifli

    Hozzávalók:

    - 2 dl tejföl
    - 2 tojás (egyik fehérjét kihagyjuk, megkenni a tetejét)
    - 1 kocka + 2 kanál margarin
    - 5 kk. só
    - 1 ek. cukor
    - 1 élesztő
    - 2 dl tej
    - 1 kg liszt
    - 12 db virsli

  • Virslivel töltött kifli

    Hozzávalók:

    - 3 dl tej
    - 1 kiskanál kristálycukor
    - 5 dkg élesztõ
    - 50 dkg finomliszt
    - 1 púpozott kiskanál só
    - 1,5 dl étolaj
    - 6 db virsli
    - 1 tojás
    - 10 dkg reszelt sajt

  • Debreceni pulykamell

    Hozzávalók: 4 szép, nagy szelet pulykamell, 2 kis pár debreceni kolbász, 3 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Gyümölcskocka

    Hozzávalók:

    - 1 kg háztartási keksz
    - 2 pohár nagy tejföl + 1 pohár kicsi
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - 1 db citrom reszelt héja
    - idény gyümölcs
    - a gyümölcshöz illõ gyümölcskocsonya

  • Tejben pácolt sertésszelet

    Hozzávalók: 4 szelet kicsotozott sovány sertéstarja (kb. 50 dkg), 2 1/2 dl tej, 3 evokanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött bors, olaj a sütéshez;

  • Dinnyeleves

    Hozzávalók: 1 toastkenyér, 1,5 dl joghurt, gyömbér, citrom, só, bors, kapor, petrezselyem, 25 dkg dinnye (bármilyen).

  • Halloween citromos süti

    Hozzávalók 40 darabhoz: 1/2 bögre kanolaolaj, 1/2 bögre olvasztott vaj, 1/2 bögre barna cukor, 1/2 bögre porcukor, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál vanília, 1 és 1/2 teáskanál mandulaaroma, 2 bögre liszt, 1/2 teáskanál borkõsav, 1/2 teáskanál szódabikarbóna.

  • Juhtúrós csusza kaporral

    Durillo fodros nagykocka tésztát bõ, sós vízben kifõzzük. Lecsurgatjuk, meglocsoljuk a füstölt szalonna kisült zsírjával és tepertõjével, összekeverjük 25 dkg juhtúróval és egy kevés finomra vágott kaporral. Tejföllel tálaljuk.

  • Bíboros mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Gesztenyés mignon

    Hozzávalók:

    30 dkg gesztenye, 20 dkg cukorból 2 dl vízzel készült szirup, kis kanál likõr, 2 dkg világosra pirított darált mogyoró, reszelt csokoládé

  • Édes, paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál só, csipetnyi morzsolt majoranna, 2 evõkanál liszt, vegeta.

  • Lekváros, csokis finomság

    Lekváros, csokis finomságA lisztet elkeverjük a sóval, szódabikarbónával és a kakaóval. A vajat a cukorral habosra keverjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. A lisztet apránként a tojásos masszába szitáljuk, majd hozzáöntjük a tejet is, és az egészet habosra keverjük. A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrzöm. Egy rövid ideig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd az egészet megkenjük a baracklekvárral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és rácsurgatjuk a lekvárral borított süteményre.

  • Spenótos omlett

    Hozzávalók:

    4 db tojás, 1 újhagyma, 10 dkg spenót, 20 dkg paradicsom, 1 citrom, 1 dl joghurt, vaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, ecetes gyöngyhagyma

  • Olasz tonhalas pizza

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, 30 dkg mozzarella, 20 dkg olajban eltett tonhal, só, bors.

  • Tiramisu alla frutta

    Hozzávalók: 30 dkg mascarpone, 20 dkg cukor, 3 db tojás sárgája, 20-25 db savioardi (babapiskóta), 2 pohár narancslé 100%-os, 1/2 kg gyümölcsök (friss).

  • Sonkás rúd

    Hozzávalók:

    1 csomag mexikói zöldségkeverék (450g.), 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 16 dkg majonéz, mustár, bors, citromlé, 3 púpozott evõkanál zselatin, 5 db szép téglalapalakú gépsonka, 6 db kemény tojás

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Fejes saláta hússal, majonéz nélkül

    Hozzávalók: 12 dkg fõtt marhahús v. sült hús, 2 db fejes saláta (szép nagy), 15 dkg friss paradicsom (apró, kemény húsú), újhagyma, só, törött bors, mustár, ecet, citromlé, olaj, zöldpetrezselyem.

  • Macesztorta

    Hozzávalók: 10 tojás, 6 ek. maceszdara (vagy dara+liszt vegyesen), 6 ek. darált dió, 10 ek. cukor, 1 citrom, 1/2cs. sütõpor. Csokikrém: Jól kikeverünk 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 4 ek kakaóval és két egész tojással. Ezzel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Disziteni lehet gyümölcsökkel, csokireszelékkel, tejszinhabbal.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.