2024.04.19. - Emma

A 100 legjobb magyar bor

A 100 legjobb magyar bor
Magazinunk szakszerkesztõje, Dlusztus Imre ismerteti, milyen szempontok alapján kértük be a hazai jeles pincészetek, borászatok termékeit és a következõ oldalakon képriportot mutatunk be arról, kik s hogyan kóstolták a csodálatos nedûket, míg pontjaik alapján ki nem alakult a Népszabadság TOP szelekciójának százas rangsora.

Aki itt szerepel, annak biztos, hogy „aranyérmes” borát mutatjuk be, és ajánljuk olvasóinknak. Aki ebbõl a százból választ gusztusa és ízlése szerint, az biztos, hogy jót s jól választ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tegye ezt kedve és belátása szerint – nekem például szinte hátulról mûködik a rangsor, a könnyû, finom fehérborokkal és a sajnos éppen hogy be nem került pezsgõkkel.

A lista felállítása mellett természetesen sok más érdekes témával is foglalkozunk, körbe járva a hazai borászat legfontosabb kérdéseit a családi borászatoktól a nagyüzemekig, a borutaktól a reduktív eljárásig, a borászati képzéstõl a magyar fajtákig, borfesztiválokig.

Nem maradhatott ki az év borászainak esszé jellegû bemutatása sem, ahogy Az év pincészetei is sorban felvonulnak oldalainkon. A kiadvány végén technológiai kisszótárban magyarázzuk meg a cikkekben szereplõ, talán nem mindeki számára ismert szakszavakat.

Köszönettel tartozom a kiadó nevében a Gundel étteremnek, ahol a borkóstolást lebonyolítottuk, a szervezõknek és a zsûri tagjainak, akik megtisztelõ módon elfogadták felkérésünket. Fájdalmas hiány, hogy Kiss László, aki a Tokaj Kereskedõház Zrt. vezérigazgatója, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke, korábban több borászati érdekszövetség és szervezet vezetõje volt, hirtelen halála miatt már nem lehetett a bírálók között. Hiányzott mindannyiunknak.

Kedves olvasóinknak jó szórakozást kívánok a kiadvány böngészéséhez és nagyon kellemes pillanatokat a csodálatos magyar borok társaságában.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!