2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sajtos rántott zöldpaprika

Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, és egy centi vastag karikákra vágjuk. A tojásokat felverjük, összekeverjük a reszelt sajttal és a fûszerekkel, majd hozzáadjuk a megtisztított és zúzott fokhagymát.

A paprika-karikákat lisztben megforgatjuk, belemártjuk a sajtos tojásba, és zsemlemorzsában meghempergetjük. A morzsát kicsit rá is nyomkodjuk, majd 180 fokos olajban 4-5 perc alatt szép pirosra megsütjük. Papírtörülközõre tesszük, hogy az a fölösleges olajat felszívja.

Melegen tálalva kitûnõ ünnepi köret, különösen csirkéhez vagy pulykához illik. Hidegen ketchup-os (kecsap-os) majonézbe mártogatva fogyaszthatjuk. Gyorsan és könnyen elkészíthetõ, és még olcsó is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!