2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Medvehagymás nokedli

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg medvehagymalevél, 5 tojás, 5 evõkanál olaj, 5 dkg kemény sajt, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A medvehagymaleveleket nyersen ledaráljuk. A lisztbõl és 1 tojásból nokedlitésztát készítünk, s beledolgozzuk a levélõrlemény felét. Kifõzzük a nokedlit. A tepsit meglocsoljuk olajjal, majd beleöntjük a nokedlit. 4 tojást felverünk a megmaradt levéldarabkákkal, borssal és sóval ízesítjük, majd ráöntjük a nokedlira. Tetejére sajtot reszelünk, petrezselymet hintünk, majd sütõben átsütjük. Citromos medvehagymasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!