2024.04.20. - Tivadar

Édes, mézes pogácsa

Hozzávalók: 4 dl fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, kb.1 dl tej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütõport és a sót. Adjuk hozzá a narancs-, és a citromhéjat, a krumplipürét és a mézet, majd jól keverjük össze. Adjunk hozzá elegendõ tejet is, hogy lágy, de ne legyen ragadós, vagy nyúlós. Borítsuk ki egy meglisztezett gyúrótáblára, és háromszor, négyszer is gyúrjuk át. Ezután kinyújtjuk kb. 2,5 cm vastagra, és kb.6 cm-es kerek pogácsákat szaggatunk belõle. Ezeket tegyük egy tiszta, nem megzsírozott sütõlapra, majd 200 C-on kb. 15-18 percig süssük, amíg enyhén meg nem barnulnak.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!