2024.04.20. - Tivadar

Rigó Jancsi

Hozzávalók: Piskóta: 4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg liszt, 2 dkg kakaó.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Krém: 6 dl tejszín, 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg porcukor + 2 dl tejszín a tejszínhabhoz.

Csokoládébevonat: 8 dkg étcsokoládé, 1 evõkanál étolaj.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, majd a két habot összevegyítjük, végül a kakaóval összekevert lisztet óvatosan beleforgatjuk. A tepsibe sütõpapírt teszünk, a tésztamasszából 200 ´ 400 mm-es lapot készítünk, majd 180 °C-on 15 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. Az étcsokoládét fém keverõtálban gõz felett megolvasztjuk, majd a gõzrõl levéve belekeverjük a porcukorral habbá vert tejszínt.

A kihûlt piskótalapot két egyenlõ részre vágjuk. Az egyik lapot a csokoládékrémmel egyenletesen, vastagon megkenjük, majd hûtõbe helyezzük. A 8 dkg étcsokoládét gõz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, és csomómentesre keverjük. A másik piskótalapra öntjük, és egyenletesen elkenjük. Megvárjuk, míg megköt. 2 dl tejszínt habbá verünk, majd a hûtõbõl elõvett csokikrémes piskótalap tetejére kenjük, ezután az egészre ráhelyezzük a csokoládéval bevont piskótalapot. Forró vízbe mártott késsel egyenlõ kockákra vágjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!