2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csokis-kókuszos keksz

Hozzávalók: 1 és 2/3 pohár (250 ml-es) liszt, 1 teáskanál sütõpor, 0,5 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 20 dkg margarin, 3/4 pohár barna cukor, 1/3 pohár kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 2 tábla tejcsokoládé, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára összetört dió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tegyük egy tálba a margarint, adjuk hozzá a cukrokat, és elektromos habverõvel addig keverjük, míg könnyû, habos lesz. Üssük bele a tojást, majd adagoljuk hozzá a liszt, só, sütõpor és a szódabikarbóna keverékét.

Végezetül a száraz serpenyõben megpirított kókuszreszeléket, a durvára összetört diót és a kis darabokra tördelt csokoládét is dolgozzuk bele. Tegyünk sütõpapírt egy sütõlapra, majd diónyi halmokat tegyünk egymás mellé. Vigyázzunk, hagyjunk legalább három centiméter távolságot közöttük, mert sütéskor kissé szétfolynak. Elõmelegített sütõben 150-160 fokon süssük 8-10 percig.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!