2024.04.20. - Tivadar

Burgonyás töltött kacsa

Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 6 evõkanál burgonyapüré-pehely, 1 tojás, 2 evõkanál tejszín, 1 1/2 dl tej, 1 evõkanál tejföl, 1-1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, majoránna, törött bors, ízlés szerint só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kacsát megtisztítom, átöblítem, lecsöpögtetem, majd a belsejét sóval, borssal és majoránnával bedörzsölöm. A tojást habosra felverem, hozzákeverem a tejszínt, a tejfölt, a tejet, a fûszereket és ráöntöm a burgonyapehelyre. 10 percnyi pihentetés után jól összekeverem. Ezt a burgonyás masszát beletöltöm a kacsa hasába, a nyílást pedig összetûzöm.

A kívülrõl is jól megmosott szárnyast tepsibe fektetem, aláöntök 1,5 dl vizet, és alufóliával szorosan lefedve elõmelegített, forró sütõben 1,5 órán keresztül párolom. Ha a hús megpuhult, leveszem róla a fóliát, és mindkét oldalát pirosra sütöm. (A puhára párolt kacsát csak lapátkanállal lehet megfordítani!) Tálalás elõtt úgy szeletelem, hogy töltelék is jusson 1- 1 adaghoz. vegyes zöldségsaláta illik hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!