2024.03.29. - Auguszta

Serpenyõs rostélyos

Hozzávalók: 80 dkg marha hátszín, 3 dkg olaj, vagy zsír, 1 fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 kis paradicsom, kb. 60-80 dkg burgonya, kevés õrölt paprika, kevés õrölt köménymag, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított és a hûtõben 1-2 napig olajjal és mustárral pácolt hússzeletek széleit bevagdaljuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Forró zsírban mindkét oldalát lisztbe mártva hirtelen pirosra sütjük. A burgonyát hasábra, a paprikát és paradicsomot karikára vágva beletesszük és a hússzeleteket a tetejére rakjuk, majd kevés õrölt köménymaggal megszórva, vízzel felöntve lassú tûzön fõzzük. Tálaláskor a húst rakjuk alulra, tetejére tesszük a burgonyát, levét aláöntjük és karikára vágott zöldpaprikával díszítjük.

Megjegyzés: Pörkölt alapú ételhez nem illik a mustáros pác. Mivel a húst mindenképpen meg kell párolni, a pácolási mûvelet elhagyható. Helyesen: Pörkölt alapot készítünk és ebben pároljuk, - rövid lében, - az elõsütött hússzeleteket. Amikor a hús majdnem megpuhult, akkor adjuk hozzá a burgonyát, kevés vizet, hogy rövid tartalmas leve legyen. Magyaros ételekhez célszerû zsírt használni, mert a zsír és az olaj forráspontja közötti eltérésbõl kifolyólag, a pörzsanyag képzõdésnél keletkezõ aromák eltérõek.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!