rss
  • Amerikai jellegû sólet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg nagy szemû bab, 2 szál sárgarépa, 5-6 nagyobb burgonya, fél csésze gersli, 2 nagy fej hagyma, 80 dkg marhahús, 2 db babérlevél, 2 gerezd foghagyma, 2 kanál libazsír, só, bors, pirospaprika.

    A fenti sólethez hasonlóan készül, csak a bab mellé tisztított, karikára vágott sárgarépát és hámozott, kockára vágott burgonyát adunk. Sóval, borssal, foghagymával, babérlevéllel, kevés pirospaprikával ízesítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lasagne

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 1/2 kg darált hús, vagy 1 nagyobb doboz lunch-meat, 1 szem paprika, 2-3 szem paradicsom, vagy egy paradicsompüré konzerv, 2-3 db hagyma, evõkanál olaj (egészségtelen, de finom, ha sült szalonna zsírját használjuk), 1 evõkanál só, bors, 1 csipet majoránna, evõkanál gulyáskrém, 15 dkg reszelt sajt.

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, 1 nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Paprikába ágyazott karfiol

    Hozzávalók: Piros húsú paprika, karfiol.

  • Almás süti

    Hozzávalók: 4 db nagyobb alma, 4 db tojás, 25 dkg sütõmargarin, 40 dkg finomliszt, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál tejföl, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kiskanál õrölt fahéj, 1 kiskanál õrölt gyömbér, 1 kávéskanál ánizsmag, pár kocka étcsoki, pár evõkanál baracklekvár, rum vagy rumaroma, de el is maradhat.

  • Paksi dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznye paprika, 4 adag gyufatészta.

  • Sáfrányos rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 5 dkg mazsola, 1 citrom, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 evokanál vegeta, 1 teáskanál currypor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evokanál sáfrányos szeklice, késhegynyi törött fehér bors;

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: egy kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).

  • Barackos túrótorta

    Barackos túrótortaA darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel egynemű, könnyen gyúrható anyaggá gyúrjuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat. Közben elkészítjük a krémet, míg a hűtőbe dermed az alapunk. A sajtkrémet, a túrót, a cukrot a citromhéjjal és az aromával összekeverjük, a zselatint forró vízben feloldjuk és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük és a felét szeletekre vágjuk, míg a másikat kockákra daraboljuk, és ezt is belekeverjük a sajt- és túrókrémünkbe. Kivesszük a kekszalapot, rásimítjuk a krémet és visszatesszük a hűtőbe.

  • Linzertorta

    Hozzávalók:

    - 30-30 dkg õrölt mandula és liszt
    - 1 citrom reszelt héja
    - fél teáskanál fahéj
    - 5 evõkanál gyümölcscukor
    - 2 teáskanál édesítõszer
    - 1 tojás
    - 5 evõkanál tej
    - 15 dkg vaj
    - 25 dkg málnalekvár
    - vaj a formához

  • Csiki gulyás

    Hozzávalók: 40 dkg marhabélszin, 1 fej hagyma, 1 ek zsír, 1 ek paprika, 1 gerezd fokhagyma, kömény, fél kg savanyúkáposzta, 3 dkg rizs, tejföl.

  • Házi krémes

    Házi krémesA leveles tésztát kettévágjuk, egyenként nagy, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és előmelegített forró sütőben világosra sütjük. A vaníliás pudingporokat 2 dl vízben megáztatjuk. A 7 dl vizet a 7 evőkanál cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a megáztatott pudingot, és kb. 5 percig állandó keverés mellet főzzük. A tojásfehérjéket csipet sóval és 7 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a még forró krémmel óvatosan összekeverjük. Az egyik tésztára simítjuk a krémet, a másikat négyzetekre vágjuk, és ráhelyezzük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Lecsós hússzeletek

    Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 60 dkg sertéscomb, 1 üveg lecsó, 3 fej fokhagyma, 1 kicsi paradicsomkonzerv, 10 dkg sajt, só, bors, olaj.

  • Túrós kifli

    Hozzávalók: 14 deka tehéntúró, 14 deka vaj, 14 deka liszt, 1 tojás sárgája, só, 1 kávéskanál porcukor.

  • Provence-i céklasaláta

    Hozzávalók: 6 közepes cékla, 1 fej lilahagyma, olívaolaj, só, bors.

  • Kirántott alma szeletek

    Fél liter liszt, 3 tojás, kevés só, kis cukor, 1 deci kevés vízzel kevert borból folyékony, de nem híg tésztát keverünk.

  • Vadnyúlcomb barackkal

    Elõkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, kissé összevágjuk.

  • Bélszin sárgabarackos sajtos kalapban

    Hozzávalók 4 személyre: 100 ml tejszín, 200 ml tej, só, fehérbors, szerecsendió, 600 g burgonya, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 70 g reszelt sajt, 200 ml fehérbor, 16 szem aszalt sárgabarack, 4 szelet marhabélszín (egyenként kb. 160 g), 1 ek. olívaolaj, 4 szelet Camembert sajt, 100 ml húsleves, 2 ek. hideg vaj, 1/2 tk. szárított kakukkfû, friss kakukkfû a díszítéshez.

  • Kávés ír krémlikõr

    Hozzávalók: 2,5 dl tejszín, 3 tojás sárgája, 7 dkg kristálycukor, 12 dkg fehér csokoládé, 1,5 dl ír krémlikõr.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

  • Kapormártás

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kapor
    - 2 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 dl húslé
    - 2 dl tejszín
    - fél citrom leve
    - õrölt bors
    - cukor
    - só