rss
  • Lengyeles libacomb

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

    A combokat bedörzsöljük a fokhagymával, sóval, borssal, s egy ideig állni hagyjuk. Egy nagy lábosban felolvasztjuk a zsírt, megpirítjuk a kockára vágott hagymát, a libacombot, majd megforgatjuk benne a felszeletelt répákat, a borsót és a gerslit. Jó bõven felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedõvel lezárjuk, és kis lángon, 3-4 órán át pároljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fûszeres tök

    Hozzávalók:

    1 db sütnivaló tök (1-1,5 kg-os), 2 tk koriander, 2 tk oregánó, 1/2 tk édeskömény, csipetnyi chilipehely (vagy ízlés szerint), 1 tk tengeri só, 1 tk õrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj (vagy amennyitõl pasztaszerû lesz)

  • Cseresznyés palacsinta részegen

    Hozzávalók: palacsinta alapmassza 20 db palacsintához 50 dkg cseresznye 1 mokkáskanál õrölt fahéj kevés porcukor 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma fél deciliter tejbe keverve).

  • Túrófasirt

    A zsemlemorzsa kivételével a hozzávalókat jól összedolgozzuk. Az így kapott masszából fasirt méretû gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk.Olajban pirosra sütjük.

  • Habgaluskás õszibarackleves másképpen

    Hozzávalók: 0,5 liter édes fehér bor, 1 dl víz, citromhéj, 4 tojás, 5 púpozott evõkanál cukor.

  • Meggyleves

    Hozzávalók: 2 l víz, 30 dkg meggy, 4 ek. cukor, 1 cs. vaniliás cukor, pici só, 2 csapott ek liszt, 1 dl tejföl, 2-3 szegfûszeg.

  • Cukkínisaláta

    A nagy uborkához hasonló, sötétzöld cukkínit meghámozunk, hosszában kettévágjuk és magos részét kikaparjuk.

  • Tejfölös kifli

    Hozzávalók:

    3 csésze liszt, 1 kocka margarin, 1 csésze jó sûrû tejföl, 5 dkg élesztõ, lekvár, só, tej

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg kelkáposzta
    - pár szem krumpli
    - 20 dkg virsli
    - 2 dl tejföl
    - 1 kicsi vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - majoranna
    - őrölt bors
    - fűszerpaprika
    - leveskocka
    - ételízesítő
    - kevés liszt

  • Paradicsomos csirke

    Ha a csirke még nagyon fiatal, elég ha egy kanál zsírban a szétdarabolt, kisé besózott csirkét fél óráig pároljuk.

  • Sült kecskesajt

    Sült kecskesajtA sajtot 4 szeletre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, az olajjal jó alaposan elkeverjük. Kiterítünk 4 nagy darab alufóliát. Ráfektetünk 1-1 szelet sajtot, elosztjuk rajta a paradicsomot, az olajbogyót, és megszórjuk a petrezselyemmel. Rácsepegtetjük a fokhagymás olajat, a fóliába szorosan becsomagoljuk. Kerti grillen - vagy sütőben - kb. 5-10 percig sütjük. Lepénykenyeret vagy bagettet kínáljunk hozzá, amit szintén megcsepegtethetünk a fokhagymás olajjal.

  • Brokkolis csirkemellcsíkok

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 2 evõkanál búzakeményítõ, 4 evõkanál szójaszósz, 4 evõkanál sherry, õrölt fehér bors, 60 dkg brokkoli, só, 5 dkg szezámmag, 4 evõkanál olaj, 2,5 dl húsleves, 1 evõkanál cukor, 2 evõkanál citromlé, kevés cayenne-bors.

  • Zsemlegombóc

    ZsemlegombócA szikkadt zsemléket apró kockákra kell vágni/tépni és jó alaposan meglocsolni a tejjel. A tojásokat habosra kell verni és hozzáönteni a masszához, majd meghintjük a liszttel. A hagymát kis olajon meg kell dinsztelni és ezt is a masszához adni. Megsózzuk, ízlés szerint megfűszerezzük és közepes gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz felszínére. Amikor kiszedjük, hagyjuk külön megszikkadni őket, mert ha egymásra halmozzuk, akkor széttörik.

  • Baklava

    Elkészítése: A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat.

  • Krumplitorta

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg darált dió, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg étcsokoládé, tejszínhab.

  • Pácolt virslisaláta paprikával

    Hozzávalók: 4 pár virsli, borecet, só, cukor, koriander, mustármag, bors, vöröshagyma, 15 dkg trappista sajt, 2 db kaliforniai paprika.

  • Daragaluska

    Egy gyenge evõkanál zsírt jól elkeverünk, hozzáadunk egy egész tojást, kevés sót és egy deci finom darát.

  • Rozmaringos bárányfalatok

    Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, rozmaringágak, 1,5 dl marinád.

  • Hercegnõ burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, pici reszelt szerecsendió, só.

  • Tepsis karfiol

    Hozzávalók:


    1 kisebb fej karfiol, vagy 1 zacskó fagyasztott karfiol, sajtmártáshoz: 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, grill fûszerkeverék, 10 dkg reszelt sajt (trappista és karaván)

  • Almás rakott burgonya

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 4 tojás, 2 közepes fej hagyma, 30 dkg sampinyon gomba, 2 nagy savanykás alma, 2 evõkanál citromlé, 1 kis csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 8 dkg vaj/ margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg Trappista / Edami sajt