rss
  • Sóskafõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

    loading...

    A sóskát alaposan mossa meg, tépje le a levélnyeleket. A forró olajon dinszteljen meg egy kis fej összevágott vöröshagymát, majd adja hozzá a sóskát. Párolja meg, turmixolja össze, majd cukorral, sóval ízesítse, sûrítse tejfölös habarással. A végén jól forralja össze.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sötét szerenád

    Hozzávalók: 1/4 l erõs kávé, 1/4 l tej, vagy kávétejszín, 5 dkg csokoládé, 2 ek porcukor, tejszínhab, reszelt csokoládé.

  • Citromos mignon házilag

    Citromos mignon házilagA piskótalapokat egyesével készítjük el - a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük. Beleszórjuk az átszitált lisztet, a kakaósnál a kakaóport is beleszitáljuk. Jól elkeverjük géppel ezt is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos, lassú, de határozott mozdulatokkal belekeverjük a sárgájás részhez. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, egyenesre simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, majd készre sütjük. Miután a krém elkészült, és a lapok kihűltek, betöltjük a piskótalapokat a beízesített krémünkkel.

  • Zöldséges csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 csirkecomb, 10 dkg gomba, 20 dkg kelbimbó, 40 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg zeller, 5 dkg zöldhagyma, 5 dkg margarin, petrezselyem, majoranna, õrölt fehérbors, só

  • Disznósajtsaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, kb 30 dekányi füstölt házi disznósajt, fél mk õrölt feketebors, 2 ek ecet, 1 kk só, 2 kk cukor.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 5 dl paradicsompüré, 1 fej hagyma, 30 g zsiradék, 30 g liszt.

  • Töltött csirkemell rántva

    Töltött csirkemell rántvaA 3 tojást keményre főzzük. A csirkemelleket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk. A keményre főtt tojások héját eltávolítjuk, fokhagymatörőn átnyomjuk. A sonkát apróra vágjuk és azt is a törőn átnyomjuk. A zöldlevelet alaposan megtisztítjuk, összevágjuk. Egy tálban a tojáshoz keverjük a sonkát, a zöldlevelet. Beleütünk egy nyers tojást, sózzuk, borsozzuk. A melleket összepárosítjuk, 2-2 közel egyforma alakút és méretűt választunk. A tölteléket elosztjuk a 3 mellen és a másik 3 szelettel befedjük. A széleiket kicsit összenyomkodjuk.

  • Házi jégkésa

    Házi jégkésaOtthon sokkal egészségesebb vál­to­za­tot ké­szít­hetsz mindössze három hoz­zá­va­ló­ból, fagy­i­gép nélkül. Hámozd meg a barackot késsel, vagy dobd forró vízbe 30 másodpercre, és húzd le a héját. Vágd a gyümölcshúst kockákra, majd add hozzá a vizet és a citromlevet, és turmixold simára. Öntsd a masszát egy laposabb tálba,tedd a mélyhűtőbe, és fagyaszd egy-két óráig,közben néhányszor keverd át villával, hogy ne fagyjon kemény tömbbé. Fogyasztás előtt vedd ki a hűtőből, és ismét keverd át villával, hogy elérje a jégkására jellemző állagot. Azonnal tálald.

  • Szûzérmék chilis babraguval, zöldfûszeres rizzsel

    Hozzávalók 4 személyre:

    60 dkg szûzpecsenye; 1 fej vöröshagyma; 2 db tv paprika; 2 db paradicsom; 20 dkg konzerv vörös bab; 10 dkg konzerv fehérbab; 15 dkg ketchup; 5 gerezd fokhagyma; 15 dkg konzerv csemegekukorica; 40 dkg párolt rizs; 10 dkg párolt vadrizs; 1 csokor bazsalikom; 1 csokor petrezselyem; 1 csokor metélõhagyma; só; bors; chili paprika; olaj

  • Nápolyi cipõcskék

    Hozzávalók: 600 g kenyértészta, só, 200 g túró, 100 g parmezánsajt, 100 g sonka, 1 tojás, 100 g mozarella.

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a hagymát, a reszelt fokhagymát, az összevágott petrezselymet, a mustárt, a kakukkfűt, a Piros Aranyat. Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, és jól összedolgozzuk a masszát. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a húsmasszát. Megszórjuk reszelt sajttal, majd a szélétől kissé elhagyva rászórjuk a tojáskarikákat, a kolbász karikákat, valamint a paprika darabokat.

  • Sonka és friss spárga joghurtos öntettel

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt füstölt sonka, 40 dkg friss spárga, 1 pohár joghurt, 2 db fõtt tojás, 1 csokor friss kapor, 1 evõkanál ételízesítõ por, 1 ek. tejföl.

  • Pulykaragu leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, só, õrölt fekete bors, kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél, 1 liter csontlé (lehet húsleveskockából is), 20 dkg vegyes zöldség, 1 cikk zeller, 10 dkg gomba, 2 dl tejszín, 1evõkanál tárkonyecet, néhány csepp citromlé.

  • Bársonyos kávé

    Hozzávalók 4 személyre: 4 evõkanál/60 ml kakaókrém, 4 evõkanál/60 ml mogyoró, vagy diókrém, 1 csésze/225 ml hideg feketekávé, 2/3 csésze/175ml tejszín, a díszítéshez: 4 rövid szívószál.

  • Halas rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2-3 fõtt tojás, 1-2 doboz halkonzerv (olajos vagy saját levében eltett hal), ízlés szerint: friss vagy mirelit zöldség (répa, gyökér, petrezselyem, borsó, kukorica, brokkoli, cukkini, gomba), só, bors, tejföl vagy joghurt; a kikenéshez: vaj; kemény sajt.

  • Kovászos uborka télire

    Az egészséges, közepes nagyságú, egyforma uborkákat megmossuk, két végüket levágjuk, az uborkákat villával megszurkáljuk, majd üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára és tetejére bõven tegyünk kaprot.

  • Majonézes kukoricasaláta

    Hozzávalók:

    - 1 doboz kukorica
    - 30 g majonéz
    - 5 g mustár
    - 60 g tejföl

  • Paradicsomos-sajtos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg friss paradicsom, 20 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1-1 mokkáskanálnyi õrölt fekete bors és currypor, 1 nagy csokor petrezselyemzöld.

  • Kakaspörkölt túrós csuszával

    Hozzávalók: 1 öregkakas, 2 kanál zsír, 3 fej hagyma, két kanál szines paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erõspaprika.

  • Párolt cékla

    Hozzávalók: 70 dkg cékla, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, só, ecet, kevés cukor.

  • Szalonnás rostélyostekercs

    Hozzávalók: 1 kg rostélyos, 10 dkg füstölt szalonna, zsír, törött feketebors, kevés liszt, só, 1 dl fehérbor, 1 dl húsleves.

loading...