rss
  • Hideg almaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg alma, 1 citrom leve, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 2 db szegfûszeg, 7 evõkanál méz, 1 mokkáskanál õrölt fahéj.

    Az almát hámozd meg, majd vágd cikkekre. A citromlevet csepegtesd rá, hogy ne barnuljon meg. Forralj fel 1 liter vizet a mézzel, fahéjjal és szegfûszeggel, majd add hozzá az almát, és kb. 5 perc alatt fõzd puhára. Adj hozzá egy csipet sót és a tejfölt. A lisztet keverd össze a tejszínnel, és lassú forrás közben keverd a leveshez. Hûtve tálald!

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bográcsgulyás fazékban

    Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, kis olaj, 1 fej vöröshagyma, kis só, köménymag, 3 szem közepes burgonya, 2 gerezd fokhagyma, Piros Arany, csipetketészta (10 liszt, 1 tojás, só).

  • Ohio black beauty

    A pohárba kanalazzuk a jégszilánkot, leöntjük a szörppel a Baccardival, a vörösborral, a pezsgõvel feleresztjük, esernyõvel díszítjük. Nyáron, kerti rendezvényeken, nagyon hidegen kell felszolgálni, óvatosan, a kellõ mértékkel fogyasztani.

  • Nápolyi zöldségleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 karalábé, 1/4 zeller, 1 citrom, 1 kk levesizesítõ, 1 kk paradicsompüré, 10 dkg parmezán, õrölt bors, só.

  • Cukorborsó fagyasztva

    A cukorborsót megtisztitjuk, és 5-6 percig fõzzük.Ha levesnek szánjuk, akkor 4-5 bébisárgarépával együtt fõzzük.

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

  • Banános kenyér

    Hozzávalók:

    3 banán
    1,25 dl cukor
    1,25 dl alacsony zsírtartalmú joghurt
    0,65 dl margarin (olvasztott)
    1 csomag vaníliás cukor
    1 tojás
    1 tojásfehérje
    5 dl liszt
    1 ek sütõpor
    1/4 tk só
    dió

  • Adventre: mézes adventi koszorú

    Hozzávalók: 40 dkg méz, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 6 evõkanál tej, 3 tojás, pici rum, 1 kiskanál õrölt fahéj, fél kiskanál gyömbérpor, 1-1 kiskanál szerecsendió és szegfûszeg, 1 cs. sütõpor, 50 dkg liszt, 15 dkg dióbél, 15 dkg szárított gyümölcs. A tálaláshoz: 2,5 dl tejszín, 1 cs. habfix, 2 evõkanál tojáslikõr. Díszítés: 3 evõkanál porcukor, kevés forró víz.

  • Szilvakrém leves

    Hozzávalók: 70 dkg szilva, fahéj, õrölt szegfûszeg, méz, 2 csomag vaníliás cukor, 2 dl fõzõtejszín.

  • Aranymakréla édesköménnyel

    Hozzávalók 4 személyre: 3 gerezd fokhagyma, 75-75 g fekete és zöld magozott olívabogyó, 1-1 cs. kakukkfû, petrezselyem és bazsalikom, 1 citrom, 8 ek. olívaolaj, só, bors, 2 kisebb édeskömény, 250 g koktél paradicsom, 4 filézett aranymakréla (egyenként kb. 150 g).

  • Csokoládés mogyorós kocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 5 teáskanál instant kávépor
    - 50 dkg puha vaj
    - csipetnyi só
    - 45 dkg cukor
    - 8 db tojás
    - 50 dkg liszt
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 evõanál kakaópor

    A tészta lekenéséhez:

    - 2-3 evõkanál vegyes ízû lekvár
    - 2 csomag tejszínes pudingpor
    - 8 dl tej
    - 15 dkg darált mogyoró
    - ízlés szerint cukor
    - 2,5 evõkanál zselatin

  • Bagolyszem

    Hozzávalók a tésztához: 6 tojássárgája, 10 dkg porcukor,4 dkg kakaó,1 mokkáskanál szódabikarbóna. Krémhez: 3 evõkanál liszt, 3dl tej, 20 dkg Ráma margarin, 14 dkg porcukor, 2 vaniliás cukor, 1 evõkanál kakaó. Bevonat: 1 Kati tortabavonó /étcsoki/, 5 dkg Ráma margarin.

  • Fûszeres, sült sárgarépa

    A fiamnak sokkal jobban ízlik a zöldség, ha õ maga is részt vesz az elkészítésében. A fûszeres, sült répa igazán remek!

    “Öreg” répával is el lehet készíteni, de friss, ropogós sárgarépával az igazi. Nem csak én, de a fiam is imádja. Ráadásul sütés elõtt mindig az õ feladata, hogy a fûszeres olajjal megkenje a répákat.

  • Kapros túrógaluska

    A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.

  • Almaleves

    Hozzávalók:

    1 liter tej
    5-6 alma
    fahéj
    1 csomag vaníliás pudingpor
    egész szegfûszeg
    cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 citrom leve

  • Máj nyárson

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 15-20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db nagy húsos zöldpaprika (mirelit is lehet), 2 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint fûszerezett paradicsomlé, mustár, törött bors, só.

  • Szalonnás csirkemell

    Hozzávalók: 6 egész csirkemell, 12 vékony szelet császárszalonna, só, bors, enyhén csípõs pirospaprika, kevéske olívaolaj.

  • Mandulatej

    Hozzávalók: 1.7 dl tej, 2 dkg édes mandula, 1/2 szem keserûmandula, 2.5 dkg cukor.

  • Csokoládé kifli

    25 deka liszt, 12 deka vaj, 4 sárgája, kevés cukor, kis s6 és 2 deka élesztõbõl készített kovászból nem nagyon kemény tésztát készítünk.

  • Vaníliás rétes

    Megfõzöm a pudingot.A réteslapot kinyújtom, majd kb 10x10-es négyzetekre vágom. A közepét megtöltöm a pudinggal majd háromszögalakra hajtom.A tetejét megkenem tojással. (Bármilyen pudinggal tölthetõ)

  • Hollandi mártás

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 ek fehérbor, 1 tk só, 1/4 tk bors, 1 tk citromlé.