rss
  • Körtés csokoládétorta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 8-10 szelethez: 3-4 darab puha körte, 12 dkg olvasztott vaj, 3 dkg kakaópor, 15 dkg liszt, 1 dl meleg víz, 4 dkg cukor, 1 csomag sütõpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl, 1 tojás, vaj és liszt a forma kikenéséhez.

    A csokoládémázhoz: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 dl joghurt, 4-5 dkg sötét kakaópor.

    Egy 15-20 cm átmérõjû kerek tortaformát kivajazunk-kilisztezünk. A meleg vizet, az olvasztott vajat és a kakaóport simára keverjük. A lisztet, a sütõport, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a kakaós péphez, majd végül a tejfölt és a tojást is belekeverjük.

    Az így kapott masszát az elõkészített tortaformába töltjük, és belenyomkodjuk a meghámozott, apróra vágott körtéket. 180 °C-ra elõmelegített sütõben 15 percig sütjük, ha szükséges, közben forgatunk rajta. 160 °C-ra mérsékeljük a hõmérsékletet, és további 20-25 percig sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük, sütés után pedig hagyjuk kihûlni.

    A csokoládémáz hozzávalóit kis lángon addig kevergetjük, míg a vaj teljesen el nem olvad. Nem kell teljesen felmelegíteni. Ha kihûlt, a torta tetejére kenjük, és díszítésképpen megszórjuk fehércsokoládé-forgáccsal.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mazsolás túrópuding

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 3 evõkanál porcukor, 2 tojásfehérje, 5 dkg mazsola, 10 dkg búzadara, 2 dl tej, 2 dl tejszín, csipetnyi só.

  • Mennyei halételek

    A könyv kifejezetten azokat a hobbi szakácsokat célozza meg, akik eddig talán soha nem tapasztalták azt az örömet és dicsõséget, amit a tengeri fogások elkészítése okozhat.

  • Aranygaluska

    Hozzávalók: 50 deka liszt, 1/2 liter tej, 8 deka cukor, 2 deka élesztõ, 3 tojás sárgája, 8 deka vaj, 1 deka só és reszelt citromhéja, vagy vanília.

  • Túrós rétes

    Tojás nagyságú vajat elkeverünk 3-4 tojássárgájával, 2 kanál cukor s egy fél font tehéntúróval s egy marék tisztított mazsolaszõlõvel.

  • Gombás marhatokány sültzsömlével

    Hozzávalók: 60 dkg marhaapróhús, 12 dkg sampinyon gomba, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 2
    evõkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár ízlés szerint.
    Körethez: 4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evõkanál liszt, 3 db tojás, 2 evõkanál étolaj, 1 fej
    vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

  • Bakonyi betyárleves

    A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük fõni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erõs paprikát, majd készre fõzzük. A lisztbõl és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfõzzük.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Krumplis lángos

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg burgonya, 2.5 dkg friss élesztõ, 1 csapott tk só, fél liter tej, 1.5 - 2 liter olaj a kisütéshez;

  • Krumplis lángos

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg fõtt, tört fõtt burgonya, 1,5 dkg élesztõ, 2 dl tej, cukor, só, olaj.

  • Rigó Jancsi

    Hozzávalók: Piskóta: 4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg liszt, 2 dkg kakaó.

  • Írómártás avokádóval és kaprival

    Az avokádókat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk és 10 dkg gyümölcsöt kis kockákra vágunk. A többit a tejszínnel, az íróval, a citromlével és a fokhagymagerezddel finom pürévé mixeljük, majd szitán átpasszírozzuk. Tipp: A mártást közvetlenül fogyasztás elõtt készítsük el, mert hamar elszínezõdik. Fontos, hogy teljesen érett avokádót használjunk.

  • Pásztorsaláta

    Hozzávalók:

    5 paradicsom, 2 kisebb hagyma, 1 erõs paprika, 2 uborka, petrezselyem, olívaolaj, citromlé, só

  • Gombás rakott krumpli

    Hozzávalók: 2 újhagyma, 1,2 kg burgonya, olaj, édesnemes pirospaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg füstölt kolbász, 2 nagy paradicsom, 10 dkg trappista vagy mozzarella sajt, 4 tojás, 2,5 dl tej, 1/4 csokor metélõhagyma, só, bors, margarin.

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt;

  • Tojáskrém sajtosan

    Tojáskrém sajtosanFőzzünk keményre két darab tojást. Reszeljünk le 10 dkg márványsajtot (rokfortsajt vagy más néven kéksajt) s azt keverjük össze a tojások sárgájával, 8 dkg vajjal vagy margarinnal, 1 dl tejföllel, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, egy-egy mokkáskanálnyi curryvel(el is maradhat, ha valaki nem szereti), őrölt borssal, valamint kevés mustárral és sóval. Ha kész reszeljük a tetejére a kemény tojások fehérjét. Majd mikor kész a krém ízlés szerint friss kenyérre vagy pirítósra is rakhatjuk.

  • Póréhagyma-saláta tojással

    Hozzávalók: 2 kemény tojás, 3 póréhagyma, só, 15 dkg apró paradicsom, 2 evõkanál majonéz, 1 evõkanál tejszínes krémsajt, 3 evõkanál citromlé, 1 evõkanál sherry, Cayenne-bors, 1 csipet cukor.

  • Juhtúróval töltött gomba

    Hozzávalók :

    6-8 db nagyobb gomba, 15 dkg juhtúró, 3 ek. kanál tejföl, 1 szál újhagyma, 3-4 szelet baconszalonna, kakukkfû, só, bors

  • Sült csirke, kukoricaliszttel

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 tk cukor, 1 tk só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 ek kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz.

  • Köménymagos burgonya

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, zsír, vagy vaj 10 dkg, köménymag 1 kk., só 2 késh.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint;