2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Körtés csokoládétorta

Hozzávalók 8-10 szelethez: 3-4 darab puha körte, 12 dkg olvasztott vaj, 3 dkg kakaópor, 15 dkg liszt, 1 dl meleg víz, 4 dkg cukor, 1 csomag sütõpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl, 1 tojás, vaj és liszt a forma kikenéséhez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csokoládémázhoz: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 dl joghurt, 4-5 dkg sötét kakaópor.

Egy 15-20 cm átmérõjû kerek tortaformát kivajazunk-kilisztezünk. A meleg vizet, az olvasztott vajat és a kakaóport simára keverjük. A lisztet, a sütõport, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a kakaós péphez, majd végül a tejfölt és a tojást is belekeverjük.

Az így kapott masszát az elõkészített tortaformába töltjük, és belenyomkodjuk a meghámozott, apróra vágott körtéket. 180 °C-ra elõmelegített sütõben 15 percig sütjük, ha szükséges, közben forgatunk rajta. 160 °C-ra mérsékeljük a hõmérsékletet, és további 20-25 percig sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük, sütés után pedig hagyjuk kihûlni.

A csokoládémáz hozzávalóit kis lángon addig kevergetjük, míg a vaj teljesen el nem olvad. Nem kell teljesen felmelegíteni. Ha kihûlt, a torta tetejére kenjük, és díszítésképpen megszórjuk fehércsokoládé-forgáccsal.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!