rss
  • Körtés csokoládétorta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 8-10 szelethez: 3-4 darab puha körte, 12 dkg olvasztott vaj, 3 dkg kakaópor, 15 dkg liszt, 1 dl meleg víz, 4 dkg cukor, 1 csomag sütõpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl, 1 tojás, vaj és liszt a forma kikenéséhez.

    loading...

    A csokoládémázhoz: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 dl joghurt, 4-5 dkg sötét kakaópor.

    Egy 15-20 cm átmérõjû kerek tortaformát kivajazunk-kilisztezünk. A meleg vizet, az olvasztott vajat és a kakaóport simára keverjük. A lisztet, a sütõport, a cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a kakaós péphez, majd végül a tejfölt és a tojást is belekeverjük.

    Az így kapott masszát az elõkészített tortaformába töltjük, és belenyomkodjuk a meghámozott, apróra vágott körtéket. 180 °C-ra elõmelegített sütõben 15 percig sütjük, ha szükséges, közben forgatunk rajta. 160 °C-ra mérsékeljük a hõmérsékletet, és további 20-25 percig sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük, sütés után pedig hagyjuk kihûlni.

    A csokoládémáz hozzávalóit kis lángon addig kevergetjük, míg a vaj teljesen el nem olvad. Nem kell teljesen felmelegíteni. Ha kihûlt, a torta tetejére kenjük, és díszítésképpen megszórjuk fehércsokoládé-forgáccsal.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos batyu

    Hozzávalók:

    30 dkg kemény sajt, 20 dkg liszt, 2 db tojás, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál tej, 1 db kockacukor, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál víz, só, bors

  • Citromos pulykamell

    A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, és vajon megpirítjuk a hús mindkét oldalát. Majd a tejszínt felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, és citromlevet.

  • Ananászos májragu

    Hozzávalók: 15 dkg sertésmáj, 4 karika ananász, 1 db narancs, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, csipet morzsolt majoránna, 3 dkg vaj.

  • Csicseriborsó fasírt

    Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt koriander, 2 mokkáskanál õrölt kömény, 1 teáskanál sütõpor, olaj, petrezselyem.

  • Banános torta

    Hozzávalók:

    150 gr vaj, 120 gr porcukor, 2 db tojás, 1 cs. Vaniliacukor,250 gr finomliszt, 2 kávéskanál sütõpor, 120 ml tej, 500 gr banán, díszítéshez: vaníliaízû porcukor

  • Almás-csirkemájas serpenyõ

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors, 1 dl almabor.

  • Kedvenc szelet

    60 dkg lisztet összekeverünk 1 cs. sütõporral adunk hozzá 18 dkg zsírt, 18 dkg cukrot, 2 db tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

  • Gesztenyés gombás pulykatekercs

    Hozzávalók: 30 dkg pulykamell-filé (2 vékony, nagy szeletre vágva), 20 dkg gesztenyemassza, 20 dkg gomba, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és õrölt bors, 1 evõkanál konyak, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál zabpehely, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl;

  • Parasztos báránysültek nyárson

    Hozzávalók:

    6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom.

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Aszalt csipkebogyó

    A dércsípte, érett de még kemény csipkebogyót megtisztítjuk. Alufóliával kibélelt tepsibe téve enyhe tûzön lassú hevítéssel megszárítjuk. Amikor víztartalmát elveszítette, befejezzük az aszalást.

  • Spenótleves roqueforttal

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 3 dl tej, 10 dkg roquefort sajt, 1 teáskanál só, vegeta;

  • Sonkás rakott tészta

    Sonkás rakott tésztaFőzzük ki a tésztát, majd miután lecsepegett öntsük bele egy kiolajozott tepsibe. A sonkát apró kockára vágjuk össze majd egy kevés felhevített olajon pirítsuk meg. A sajtot reszeljük le, a tojásokat keverjük össze. Ezután a felvert tojást keverjük össze a tejföllel, a sonkával és reszelt sajt háromnegyedével. Ezt az elkészített keveréket öntsük rá a tepsiben lévő tésztára és alaposan keverjük össze, majd a tetejére szórjuk rá a megmaradt reszelt sajtot. Ezután a tészta mehet is az előmelegített sütőbe, ahol addig süssük míg a tetején lévő sajt el nem kezd pirulni. Ezután kivesszük a sütőből és már tálalhatjuk is.

  • Debreceni krémes

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján megsütjük.

  • Csillag alakú sütemények

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 30 dkg liszt
    - 20 dkg vaj
    - csipetnyi só
    - 10 dkg porcukor
    - 2 tojás sárgája

    A mázhoz:

    - 15 dkg porcukor
    - pár csepp ételfesték
    - citromlé

    Tölteléknek:

    - 1 üveg szõlõzselé

  • Csicsókakrémleves

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 0,5 kg csicsóka, 1 db lilahagyma, 1-1 csipet, zsálya, borsika, koriander, 0,5 dl napraforgóolaj, tisztított víz.

  • Zöldséges gomba

    Hozzávalók: 50 deka gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, egy evõkanál zsír, vagy két evõkanál olaj, 50 deka vegyes zöldség, 1 deci tejföl, só, törött bors.

  • Ferdinánd tekercs

    Hozzávalók:

    a tésztához: 40 dkg liszt 2 dl tej 2 csapott evõkanál kristálycukor 2 dkg élesztõ 3 tojás sárgája 4 dkg Ráma margarin csipetnyi só a töltelékhez: 10 dkg Ráma margarin 14 dkg kristálycukor 1 tasak vaníliás cukor a locsoláshoz: 2 evõkanál kristálycukor 2 dl habtejszín 1 tasak vaníliás cukor

  • Rakott káposzta

    Hozzávalók:

    - 1 kg savanyú káposzta
    - 60 dkg darált sertés hús
    - 20 dkg húsos füstölt szalonna
    - 1 szál parasztkolbász
    - 3 fej vöröshagyma
    - 20 dkg rizs
    - 1 ek. pirospaprika
    - só
    - 2kk.õrölt fekete bors
    - 1 nagy doboz tejföl

    Díszítéshez:

    - tejföl
    - petrezselyem zöld

  • Sült banán zöld borssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöld bors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

loading...