rss
  • Õszi szilvatorta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

    loading...

    Hozzávalók a tetejére: 75 dkg szilva, az öntethez 1 db tojássárgája, 1 evõkanál cukor, 1/2 teáskanál fahéj, 1 dl tejszín vagy tejföl.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kerek formát kibélelünk vele úgy, hogy körben legyen egy kis pereme. A kimagozott, negyedekre vágott szilvával sûrûn körberakjuk, és elõmelegített sütõben 200 fokon elkezdjük sütni. Közben az öntethez valókat összekeverjük. A sütési idõ 30. percénél a tortát kivesszük, a keveréket ráöntjük, majd visszatoljuk, és további 15 percig sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Birsalmafánk

    Hozzávalók: 2 szép birsalma (vagy birskörte), 2 db egész tojás, 2 dl kefir (vagy házi aludttej), 15-20 dkg finomliszt, 10-15 dkg porcukor, 1 csapott teáskanál sütõpor, késhegynyi õrölt zegfûszeg, csipetnyi só, a tálaláshoz birsalmabefõtt (vagy almabefõtt).

  • Pudingos fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 90 dkg finomliszt
    - 9 dkg élesztõ
    - 4 dl tej
    - 10 dkg cukor
    - 3 evõkanál olaj
    - 3 tojás felvert habja

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 2 csomag csokoládés pudingpor
    - 25 dkg kristálycukor
    - 20 dkg margarin
    - 4 evõkanál kakaó

  • Máj Provence-i módra

    Süssön meg hirtelen 2 szelet borjúmájat.

  • Párolt uborka

    Hozzávalók: 75 dkg kígyóuborka, 3 evõkanál olaj, só, õrölt fehér bors, (5 dkg reszelt sajt).

  • Fõtt húsvéti sonka

    Hozzávalók:

    - kb. 2-2,5 kg-os jó minõségû sonka (ha nem kötözött, lazán átkötözöm, hogy véletlenül se essen szét)
    - 2 vöröshagyma héjastól - csak félbehasítva
    - 5-6 gerezd fokhagyma
    - 1 kávéskanál egész bors
    - kevés egész kömény
    - 2 babérlevél
    - 2 dl száraz fehérbor

  • Libaaprólék rák-öntettel

    7 deci tejben puhára fõzünk 15 deka válogatott jól megmosott rizst és kihagyjuk hûlni. A libaaprólékot és 1/4 kiló kockára vágott borjúcombot a rizzsel egyidejûleg sósvízben puhára fõzünk, úgyszintén 6-10 szép nagy rákot.

  • Muffin cukkinivel

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 25 dkg tönkölyliszt, fél csomag sütõpor, 10 dkg olvasztott margarin, 2 db tojás, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint õrölt feketebors, kevés pirospaprika.

  • Ezersziget öntet

    Hozzávalók: 2 tojás, só, bors, 1 vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 2-3 csemege uborka, 4 evõkanál majonéz, 1 evõkanál ketchup, 3 evõkanál tejszín, chili.

  • Hájas kifli

    Hozzávalók:

    - 2 dkg élesztõ
    - 2 db kockacukor
    - 105 dkg finom liszt
    - 1 dl tej
    - 4 dkg tojás sárgája
    - 5 dkg zsír
    - só ízlés szerint
    - 45 dkg háj

  • Kukoricás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzervkukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Hera fõzõmargarin, 1 db tejföl, 1 csapott evõkanál Vegeta, 1-1 teáskanál liszt, és currypor.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 1 csésze lencse, 1 evõkanál rizs, 5 bögre forró víz, 1 nagy hagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa (paszternák), 1 babérlevél, só, késhegynyi fehér bors, 2 szegfûszeg, 2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 4 teáskanál vaj (margarin), 2 kis darab fahéj, 1 csapott evõkanál kukoricaliszt, 1 csésze tej, pirított zsemle vagy kenyérdarabkák.

  • Tormás krumpli saláta

    Hozzávalók: 75 dkg krumpli, 10 dkg tejföl, 1 citrom leve + reszelt héja, 4 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál friss, reszelt torma, petrezselyem zöld, snidling, újhagyma, só, bors.

  • Vegyes nyársonsült

    Hozzávalók: 50 dkg hátszín, 50 dkg borjúszelet, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 1-2 piros színû paprika, 1 dl olaj, só, bors;

  • Balín-aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg filézett balín, 40 dkg újburgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, étolaj, só, õrölt fehérbors.

  • Bundázott tejberizs

    Hozzávalók: tejberizs, tojás, gyümölcsbefõtt, vagy mazsola, liszt, zsemlemorzsa, olaj, fahéj, porcukor.

  • Szezámmagos rudak

    Szezámmagos rudakA lisztet, a margarint, és a tojássárgáját és egy egész tojást, a tejfölben elkevert élesztőt a sóval és másfél evőkanál szezámmaggal jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és egy órán át letakarva pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán körülbelül egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Az egész tojást és a megmaradt tojásfehérjét felverjük, a tésztát megkenjük, megszórjuk a maradék szezámmaggal, majd derelyevágóval körülbelül egy cm széles és öt cm hosszú csíkokra vágjuk. Ez a nasi elkészíthető csak sós vagy köménymagos változatban is, ki hogy szereti.

  • Kocsonyázott tojás Munkácsy módra

    Hozzávalók: 250 g bármilyen fõtt hal, 200 g friss paradicsom, 120 g gomba, 200 g zellergumó, remoulade-mártás, 12 db bevert tojás, tárkonylevelek, 600 g halaszpik.

  • Sárgaborsófõzelék (felesborsófõzelék)

    Hozzávalók: 1 kg sárgaborsó, 1 fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Asztúriai sólet (Fabada Asturiana)

    Hozzávalók: 50 dkg nagy szemû fehér bab, 25 dkg füstölt sertésoldalas, 25 dkg csontos marharostélyos, 1 kisméretû füstölt csülök, esetleg még egy sertésláb, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 20 dkg paprikás lángolt kolbász, 20 dkg debreceni kolbász, 1-2 babérlevél, 1 csõ hegyes pirosra színezõdött zöldpaprika, egy kevés só, törött bors.

  • Atholl Brose

    A whiskyt és a mézet elõmelegített pohárban õsszekeverjük és forró tejjel felöntjük.

loading...