2024.04.19. - Emma

Õszi szilvatorta

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók a tetejére: 75 dkg szilva, az öntethez 1 db tojássárgája, 1 evõkanál cukor, 1/2 teáskanál fahéj, 1 dl tejszín vagy tejföl.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kerek formát kibélelünk vele úgy, hogy körben legyen egy kis pereme. A kimagozott, negyedekre vágott szilvával sûrûn körberakjuk, és elõmelegített sütõben 200 fokon elkezdjük sütni. Közben az öntethez valókat összekeverjük. A sütési idõ 30. percénél a tortát kivesszük, a keveréket ráöntjük, majd visszatoljuk, és további 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!