rss
  • Borjúpaprikás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 deka borjúhús, 15 deka vöröshagyma, 5 deka zsír, 1 evõkanálnyi édespaprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 deci vít, 2 deci tejfel.

    60 deka borjúhúst, lábszárhúst, vagy lapockát, apró kockákra vágunk, 15 deka vöröshagymát fonomra metélünk, 5 deka zsíron megpirítjuk s egy evõkanálnyi édespaprikával elkeverjük.

    Beletesszük a húst, jól lepirítjuk, teszünk még hozzá egy nagyobb, hájától megtisztított és kimagozott paradicsomot s feleresztjük egy deci vízzel. Kissé megsózzuk és puhára pároljuk. Azután hozzáöntünk 2 deci tejfelt és csendes forrással még tíz percig fõzzük. Vajas galuskával adjuk fel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás tekercs Karácsonyra

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 1 natúr joghurt, csipetnyi só.

  • Sós rudacska

    Hozzávalók:

    A süteményhez:

    - 30 dkg liszt
    - 20 dkg margarin
    - kb. 2 dl tejföl
    - 1 tk só

    A díszítéshez:

    - 1 tojás
    - kb. 20 dkg sajt
    - sajt
    - szezámmag
    - mák vagy köménymag a szóráshoz

  • Barackos túrószelet

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 4 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 1 tasak zselatin, 1 üveg barackbefõtt, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanálnyi citromhéj, fehér piskóta.

  • Túrós kávékrém õszibarackkal

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 6 dkg cukor, 2 dl hideg presszókávé, 15 dkg tejszín, 5 õszibarack, ostyacsövecskék, csokireszelék a díszítéshez.

  • Gyümölcs hab

    Hozzávalók: 300g gyümölcs ( Málna, meggy, ribiszke, eper, szeder,erdei gyümölcs a legjobb hozzá, lehet fagyasztott is) 2 ek. porcukor 250ml tejszín 250 g túró 1 kk. vanilíás cukor,diszítéshez banánkarika.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg sütõtök
    - 1 póréhagyma
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1-2 kisebb krumpli
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 dl tejszín vagy tej
    - só
    - szerecsendió
    - majoranna
    - petrezselyem

  • Csirkemell mogyorómártással

    Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé; 2 evõkanál szárnyas fûszerkeverék (ízlés szerint) ; 30 dkg piros husú paprika; 1 csokor újhagyma; 1 dl olivaolaj; 10 dkg tisztított amerikai mogyoró; 6 dkg mogyoróvaj; 2 dl tejszín.

  • Epres tejszíntorta

    Hozzávalók: 1 piskóta tortalap, 4 dl tejszín, 50 dkg eper, 1 citrom leve, fél dl rum, porcukor ízlés szerint, 1 evõkanál zselatinpor, 1 dl tej.

  • Képviselõfánk

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 1,5 dl víz
    - 1,5 dl olaj
    - csipet só
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg liszt
    - 4 nagy tojás

    A krémhez:

    - 2 csomag csokoládés pudingpor
    - 5 dl tej
    - 4 db tojásfehérje kemény habja
    - 12 dkg cukor
    - 2 dl habtejszín keményre verve

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk).

  • Szegedi burgonyaköret

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 deka paradicsom, 3-4 darab zöldpaprika, 8 deka zsír, 12 deka tarhonya, só, kiskanálnyi pirospaprika.

  • Blood and Sand

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Áfonyás õzmedalion

    Hozzávalók: 80 dkg õzhús, 2 dl tejszín, 10 dkg áfonyadzsem, 4 fürt ribizli, 4 szelet kenyér, fél dl portói bor, 4 dkg vaj, 4 szem borókabogyó, õrölt bors, só.

  • Mexikói lasagne

    Hozzávalók: 2 teáskanál olívaolaj, 1 és fél csésze felkockázott vöröshagyma, 3 csésze felkockázott cukkini, kanálhegynyi kömény, 2 csésze felkockázott paradicsom, 2 csésze feketebab megmosva, 1 és fél csésze kukoricaszem, 1 és fél csésze enchilada szósz, fél csésze friss, aprított koriander, 5 lasagne lap, 1 csésze sajt, olaj, tejföl (a tálaláshoz).

  • Rakott padlizsán

    Rakott padlizsánMossuk meg a padlizsánt, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg! Hagyjuk így fél órát, majd töröljük meg. Egy serpenyőbe tegyünk 3-4 evőkanál olajat, lisztezzük be a padlizsánokat, és süssük meg forró olajban mindkét oldalon! Tegyük félre! Pirítsuk meg pár evőkanál olajon az apróra vágott hagymát és a darálthúst, szórjuk meg egy csapott evőkanál liszttel (nem kötelező), majd keverjük össze. Adjuk hozzá a meghámozott és darabokra vágott paradicsomot, sót és borsot, majd keverjük újból össze. Addig hagyjuk a gázon, amíg elpárolog a paradicsom által eresztett víz.

  • Színes rizssaláta

    Hozzávalók:

    1 zacskó elõfõzött rizs, 2,4 dl majonéz, salátaolaj, 1 kisebb uborka, 2 zsenge sárgarépa, 1 csokor snidling, 1 csokor petrezselyemzöld, bazsalikom, só, õrõlt fehérbors

  • Aszalt csipkebogyó

    A dércsípte, érett de még kemény csipkebogyót megtisztítjuk. Alufóliával kibélelt tepsibe téve enyhe tûzön lassú hevítéssel megszárítjuk. Amikor víztartalmát elveszítette, befejezzük az aszalást.

  • Zeller saláta

    Hozzávalók: zeller 1 db, burgonya 0.5 kg, hagyma 1 fej, ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka, só 2 késh.

  • Tárkonyos bárány

    Hozzávalók: 1 db eleje, 2 tojás, 1 dl tejföl, fûszer, liszt, só, tárkony;

  • Péter-Pál szelet

    Hozzávalók: 12 tojás, 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládé, 36 dkg vaníliás cukor.