2024.04.20. - Tivadar

Göngyölt borjú

Hozzávalók: 10 dekás borjúszeletek, 1 szeletke füstölt szalonna, 1 szál leveszöldség, egy kis töröttbors és 6 deka zsír.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mártáshoz: 1 kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma, 2 evõkanálnyi paradicsom, 1 kanálka liszt, 1 deci tejfel.

10 dekás borjúszeleteket megveregetünk s széleit letisztítjuk hártyáitól, enyhén besózzuk. A szelet közepére teszünk 1 szeletke füstölt szalonnát s 1 szál félig megfött leveszöldséget, amiket egy kis töröttborssal meghintettünk, azután a szeleteket összecsavarjuk és vékony spárgával átkötjük. Kisujjnyi forró zsírban átsütjük õket s ha szép pirosak már, kiszedjük a zsírból s készítünk egy mártást, amelyben a szeletkéket puhára pároljuk.

Mártása: A szelet kisült zsírjába tegyünk egy kávéskanálnyi reszelt vöröshagymát, két evõkanálnyi paradicsomot, ha jól megpirult, hintsük meg egy evõkanálnyi liszttel ( kb fél deka ) ismét pirítsuk meg és azután eresszük fel vízzel. Ha kissé elforrott egy deci tejfellel feleresztjük s beletesszük a szeleteket és puhára pároljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!