Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
10 dekás borjúszeleteket megveregetünk s széleit letisztítjuk hártyáitól, enyhén besózzuk. A szelet közepére teszünk 1 szeletke füstölt szalonnát s 1 szál félig megfött leveszöldséget, amiket egy kis töröttborssal meghintettünk, azután a szeleteket összecsavarjuk és vékony spárgával átkötjük. Kisujjnyi forró zsírban átsütjük õket s ha szép pirosak már, kiszedjük a zsírból s készítünk egy mártást, amelyben a szeletkéket puhára pároljuk.
Mártása: A szelet kisült zsírjába tegyünk egy kávéskanálnyi reszelt vöröshagymát, két evõkanálnyi paradicsomot, ha jól megpirult, hintsük meg egy evõkanálnyi liszttel ( kb fél deka ) ismét pirítsuk meg és azután eresszük fel vízzel. Ha kissé elforrott egy deci tejfellel feleresztjük s beletesszük a szeleteket és puhára pároljuk.