rss
  • Mustban párolt marhahús

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, fél l must, 2 húsleveskocka, 1 sárgarépa, egy gyökér, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi frissen õrölt feketebors, 1 dl tejföl, só.

    A húst 1 liter vízben a leveskockákkal, a gyökérfélékkel, a paprikával, a borssal és némi sóval puhára fõzöm. A megfõtt húst felszeletelem és egy elõmelegített tálra teszem. Turmixban összepürésítem a gyökérféléket, majd felfõzöm a musttal és 2 dl húslevessel. Tejföllel finomítom, sózom, borsozom és a hússzeletekre öntöm.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Sárgabarackkal töltött gombóc

    Sárgabarackkal töltött gombócA főtt krumplit meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadunk öt dekagramm zsírt, a tojást, sót és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk forrni. A barackokat megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon, a töltésnél egy kiskanál vaníliás cukrot teszünk bele, jól összenyomjuk, és a gombócokba töltjük. A morzsát kevés zsiradékon, sóval és cukorral, kis lángon állandóan kevergetve megpirítjuk, vigyázzunk, mert könnyen odakap.

  • Rakott mini palacsinta

    Hozzávalók: 8 palacsinta, lekvár, vaniliapuding (porból gyorsan elkészíthetõ), darált dió, csokiöntet (üveges, vagy porból készített is jó), vaj.

  • Barbecue csirkeszárnyak

    Barbecue csirkeszárnyakA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. Közben a zöldségeket előkészítjük. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítéséhez: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.

  • Karalábés-burgonyás csirkemell

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 40 dkg karalábé, 80 dkg csirkemell, 2,5 dl fõzõtejszín, 15 dkg sajt, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, szerecsendió, só, fehérbors.

  • Szójaleves

    Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg szója, 10 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller), 2 dkg vöröshagyma, 1 dkg teljes kiõrlésû liszt, 1 dl tejföl (12 %-os), 20 ml étolaj, 1 g szójafûszer, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kevés ecet, kevés zellerzöldje, kevés fûszerpaprika.

  • Ágyon sült kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 80 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 8 dkg zsír, 1 kis fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, törött bors, só.

  • Mediterrán salátatál

    Hozzávalók: 2 citrom, 4 narancs, 2 banán, 20 szem érett olivabogyó, 2 ek citromlé, 1/4 kk só, 2 ek cukor, 3 ek joghurt, frissen õrölt bors.

  • Csirkepörkölt

    Hozzávalók: 1-1,5 kg-os csirke, 5 dkg zsír vagy olaj, 1-2 zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só, pirospaprika.

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

  • Valentin napi szerelmes levél

    Hozzávalók:1 adag gyors leveles tészta, sárgabaracklekvár.

  • Káposztás tekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg sütõmargarin
    - fél dl tejföl
    - 1 ek. ecet
    - 1 tojássárgája
    - csipetnyi só
    - csipetnyi cukor
    - szénsavas ásványvíz

    Töltelékhez:

    - 1 fej édes káposzta
    - só
    - bors
    - fél dl olaj
    - apró darabokra vágott kolbász

  • Pulykaragu leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, só, õrölt fekete bors, kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél, 1 liter csontlé (lehet húsleveskockából is), 20 dkg vegyes zöldség, 1 cikk zeller, 10 dkg gomba, 2 dl tejszín, 1evõkanál tárkonyecet, néhány csepp citromlé.

  • Burgonyás pogácsa

    Hozzávalók:

    80 dkg liszt, 3 db tojás, 40 dkg margarin, 5 dkg élesztõ, 1 kg tisztított burgonya

  • Tartármártás - tojás nélkül

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 dl tej, 1 evõkanál olaj, mustár, ízlés szerint, 1 dl fehérbor, egy csipet cukor.

  • Ribizlileves

    Hozzávalók: 50 dkg ribizli, 1 gombóc vanília fagylalt, 1 gombóc citrom fagylalt, 5 dl tejszín, 4 evõkanál cukor.

  • Vesepecsenye szalonnával

    Jó feküdt és bõrétõl szépen megtisztított 1 kiló vesepecsenyét besózunk, kevés borssal és liszttel behintjük és sûrûn megtûzdeljük szalonnával.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Római lecsó

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 4 db paradicsom, 2-3 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 dl tarhonya, 20 dkg füstölt szalonna, 2-3 dl tejföl, étolaj, só, bors, pirospaprika.

  • Ropogós burgonyaszirom

    Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 3 tojás, 3 ek. finomliszt, só, õrölt bors, 1 csomag metélõhagyma, olaj a sütéshez.