2024.04.20. - Tivadar

Káposztasaláta vörös káposztából

Hozzávalók: 50 dkg vörös káposzta, 1 fej lilahagyma, 1 cékla, 2 sárgarépa, 1 ánizsgumó, 2 ek. felaprított petrezselyem, 7,5 dkg mazsola, 6 ek. zsíros joghurt, 1 ek. almaecet, 2 ek. édes dijoni mustár, 1 tk. méz, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só, bors, rozskenyér.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A saláta torzsáját kivágjuk, leveleit összetépkedjük, a hagymát pedig felszeleteljük. A céklát és a répát lereszeljük, az ánizst pedig felcsíkozzuk. Az egészet egy salátástálba tesszük, és hozzákeverjük a mazsolát, a petrezselymet. Ezután egy tálban elkeverjük a joghurtot a mustárral, a mézzel, az ecettel, az összepréselt fokhagymával, és sózzuk, borsozzuk. Ezzel meglocsoljuk a salátát, majd a hûtõben érni hagyjuk, és már kínálhatjuk is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!