rss
  • Örmény köménymagleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt sonka, 2 tojás, köménymag, 1 evõkanál liszt, só, bors, pirospaprika.

    Elkészítés: Az olajon kipattogtatjuk a köménymagot, rántást készítünk, amelybe pirospaprikát, sót és csipetnyi borost teszünk. A sonkát apró darabokra vágjuk és betesszük a vízzel felengedett köménymagos rántásba. Forrás után beleeresztjük a két tojást. Vigyázzunk, ne-hogy nagyon szétfollyón! Azonnal tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Uborkás raita

    Hozzávalók: 2 uborka, 3 evõkanál ghí, ½ teáskanál fekete mustármag, ½ teáskanál római köménymag, 2 babérlevél, csipetnyi cayenne-i bors vagy friss chilipaprika összevágva, ½ pohár sûrû joghurt, 2 evõkanál korianderlevél összevágva.

  • Töltött fehérpecsenye

    Vegyünk 2 kiló, lehetõleg vastag, fehérpecsenyét; éles késsel vágjuk ki közepébõl a húst.

  • Kelkáposztafasírt

    Hozzávalók: egy nagy fej kelkáposzta, 15 dkg fõtt rizs, 2 tojás, 4 ek morzsa, só, fûszerek, olaj.

  • Löncshúskrém

    A löncshúst , rámat, mustárt habosra keverjük robotgéppel.

  • American Pousse Cafe

    A megadott sorrendben (egy felfordított kanál segítségével) óvatosan egymásra rétegezzük az italokat. A végén meggyújtjuk a tetején a brandyt.

  • Epertiramisu

    Hozzávalók 6 személyre: 50 dkg eper, 1 citrom leve, 1 tasak vaníliás cukor, 6 evõkanál narancslikõr, 15 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 25 dkg natúr joghurt, 3 evõkanál porcukor. A díszítéshez: citromfû.

  • Tatár saslik

    Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 1 fej reszelt hagyma, 1 evõkanál torma, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál ecet, törött bors, só, olaj.

  • Töltött csiperke

    Hozzávalók: 24 darab, kb. 5 cm átmérõjû csiperkegomba (kb. 50 dkg), 7,5 dkg feta sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál aprított petrezselyem, 1 evõkanál olívaolaj, 1 kis újhagyma, 1 késhegynyi fehér bors, 1 szál petrezselyemzöld.

  • Borsos tokány

    Legjobb, ha bélszín szélébõl, az úgynevezett pacsniból készítjük. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára pároljuk.

  • Spenótos tortellini garnélával és pestoval

    Hozzávalók: 40 dkg tetszõleges kész tortellini, 1 doboz garnálarák, 10 dkg parajkrém, 10 dkg pesto, 1 dl pezsgõ, só, bors.

  • Mákos-almás rétes

    Mákos-almás rétesA citromot beáztatjuk, majd lereszeljük a héját. A citromhéjat, mákot és a mazsolát annyi tejben megfőzzük, hogy sűrű legyen a massza. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral együtt összekeverjük a megfőzött masszával. A réteslapokat egy enyhén nedves konyharuhára terítjük, olajjal megkenegetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a kihűlt tölteléket, és a konyharuhával felgöngyöljük. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Melegen, porcukorral díszítve tálaljuk.

  • Tojásos vegyes saláta

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 kis fej saláta, 1 fej lilahagyma, 1 csokor zöldhagyma (vagy 1 csokor snidling), 1 savanykás alma, 1 csokor hónapos retek (vagy 1 kisebb fekete retek), 2 dl kefír, 1 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál mustár, 1-1 késhegynyi currypor és törött fehér bors,
    ízlés szerint kevés porcukor, só.

  • Dinnyés longdrink

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

  • Tofusaláta

    Hozzávalók: 30 dkg tofu, 25 dkg sárgarépa, fél db uborka, 1 csomag újhagyma, 3 db kínaikel-levél, tengeri só vagy szójaszósz, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg tojásmentes tarhonya, 1-2 evõkanál szezámkrém vagy sós mogyorókrém, 1 teáskanál 5 %-os almaecet
    olaj, salátalevelek.

  • Aszalt szilvával töltött csirkemell

    Aszalt szilvával töltött csirkemellNégy darab fél csirkemellet megszórjuk sóval, borssal fűszerezzük kívül belül, majd az előzőleg beáztatott aszalt gyümölccsel megtöltjük. Ez lehet csak szilva, vagy barack, esetleg vegyesen. Két fej hagymát felszeletelünk, olajon megdinszteljük és egy sütő tálba öntjük. Ráhelyezzük a töltött húsokat, ízesítjük, ha kell, felöntjük 2 dl húsleves alappal, fél dl tejszínnel, lefedjük, előmelegített sütőben 20 perc alatt átpároljuk. A fedőt levéve szép pirosra sütjük. Szeletelve vagy félbevágva burgonya pürével, vagy burgonyasalátával tálaljuk.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl;

  • Tejfölös rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 tojás, 3 dl tejföl, egy kanál libazsír, 1 kk só.

  • Gesztenyével töltött pulyka recept

    Hozzávalók: 3 kg-os pulyka, 20 dkg darált borjúhús, 2 evõkanál finomra szeletelt petrezselyem, 30 dkg gesztenye, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 vöröshagyma, 2 mogyoróhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szegfûszeg, 5 dkg vaj, só, bors.

  • Tárkonyos borjúleves

    Hozzávalók: fél kg borjúcsülök, 15 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 5 g ecetben eltett tárkonylevél, 10 dkg citrom, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, vagy margarin, 5 dkg liszt, 2 dkg só.

  • Vegetáriánus nyárs

    Hozzávalók:

    8 gombafej (konzerv), 2 csõ zsenge kukorica, 8 kemény paradicsom, 2 zöldpaprika, 8 mogyoróhagyma, 2 kis uborka, 1 mokkáskanál õrölt borsikafû és õrölt kakukkfû, 2 evõkanál olaj, só