2024.04.25. - Márk

Halpaprikás

Hozzávalók 3-4 személyre : kb. 1 kg-os ponty, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, 1 csipetnyi csípõs paprika, 2 csipetnyi õrölt bors, 1 késhegynyi õrölt kömény, só ízlés szerint, 1/2 tubus pirosarany.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halat megpucoljuk, kibelezzük, uszonyai legyezõ végét levágjuk, eldobjuk, fejét is levágjuk, de azt alaposan megpucoljuk. Az erõs gerincrészt óvatosan kivágjuk, nem baj ha marad rajta egy kis halhús, mert azt is belefõzzük a paprikásba. A halhúst feldaraboljuk, gyengén besózzuk és félre tesszük.

Egy lábasban az apróra vágott hagymát kevés víz alá öntésével / kb 1/2 liter / szalmasárgára fõzzük. Bele tesszük a haldarabok felét, a pirospaprikákat, a borsot, köménymagot, rá nyomunk egy fél tubus pirosaranyat és ízlés szerint sózzuk. Ezután rárakjuk a maradék haldarabokat és annyi vízzel öntjük fel, hogy kétujjnyival ellepje. Lassú tûzön fõzzük, közben néha-néha megrázogatjuk. Kóstoljuk, esetleg ha kell még sózzuk. Önthetünk alá egy dl vörösbort is, így még finomabb.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!