rss
  • Párolt káposzta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg káposzta, 5 deka zsír, 3 deka porcukor, 6 deka vöröshagyma, 1 deci ecet és só.

    loading...

    A káposztát finom metéltre vágjuk. Felhevítjük a zsírt s a cukrot barnára pirítjuk rajta, hozzáadjuk a vöröshagymát s ezzel együtt még egy kicsit pirítjuk. Azután feleresztjük az ecettel s beletesszük a káposztát a káposztát. Fedõ alatt pároljuk s ha puhára pároltuk, tálalhatjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Spárgás gombasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 175 dkg zöld spárga, 1 ek egész mustármag, 1 ek reszelt narancshéj, 2 tk reszelt citromhéj, 2 tk reszelt lime-héj, 3 ek narancslé, 2 ek citromlé, 1 ek lime-lé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk cukor, 400 g csiperke gomba, 150 g rucola, 1 piros húsú paprika csíkokra szeletelve.

  • Barbecue mártás

    Hozzávalók (2,5 kg húshoz): 3 ek. vaj, 1 fej finomra vágott vöröshagyma, 3 finomra vágott újhagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 pohár fehér borecet, és víz, 1/2 pohár ketchup, 1/4-1/4 pohár citromlé, barna cukor, 2-2 ek chilliszósz, Worcester mártás, 1 ek õrölt mustármag, 0,5 kk Cayenne bors, 1-1 kk fekete bors, kakukkfû, bazsalikom, szurokfû, só.

  • Badacsonyi mustos pecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 800g sertéscomb, 400 ml must, 1 db sárgarépa, 2 db zöldpaprika, 1 db petrezselyemgyökér, 2 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, öröltbors, 80 g zsír, borókabogyó, 25 g liszt, só ízlés szerint.

  • Kínai cukkinis tészta

    Hozzávalók: 40 dkg kínai tészta, 2 ek apróra vágott fokhagyma, 1 ek apróra vágott gyömbér, 4 ek (szezám)olaj, 20 dkg sertéshús, 1 hagyma, 1 csomag újhagyma, 1 közepes cukkini, 5 ek szójaszósz, 2 tk cukor, 1 chili.

  • Fügebor

    Hozzávalók: 1 kg füge (friss), 3 dkg élesztõ, 3 dkg borkõ, 10.5 liter víz, 3 kg cukor.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál currypor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Sajtos batyu

    Hozzávalók:

    30 dkg kemény sajt, 20 dkg liszt, 2 db tojás, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál tej, 1 db kockacukor, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál víz, só, bors

  • Fahéjas mézes galuska (régi magyar recept)

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojás, 4 dkg vaj, 5 dkg méz, 1 dl tej, 1 evõkanál porcukor, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 csipet só.

  • Szardiniakrém

    Hozzávalók: fél doboz olajoshal, 10 dkg puha vaj, fél ek citromlé, kapribogyó.

  • Kapros-joghurtos mártás

    Hozzávalók: fél liter joghurt, só, bors, egy citrom leve, 2 ek finomra vágott kapor.

  • Krémes tõkehal leves

    1 ek olajon pirítsunk meg 1 fej felkockázott vöröshagymát, majd tegyünk rá 250 g kockákra vágott krumplit. Pirítsuk 8 percig.

  • Csirkemájas paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    csirkemáj, lilahagyma, paradicsom, piros húsú paprika, lolo-roso, só, citrom, fokhagyma, majoránna, bors, olíva olaj, balzsamecet, kenyér (pirítósnak)

  • Erdei gombás galuska

    Hozzávalók: 6-8 zsályalevél, 10 dkg vaj, 5 dkg szárított erdei gombából õrölt por, 20 dkg liszt, só, õrölt bors, 1 dl tej, 4 ek. víz, 5 dkg reszelt parmezán.

  • Krumplisaláta retekkel

    Krumplisaláta retekkelA megpucolt krumplit (egészben főzzük meg, nem daraboljuk fel majd csak ha megfőtt) forró sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, félbevágjuk, majd összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával, a négyfelé vágott retekkel és az apróra vágott zellerrel. Meglocsoljuk a majonézzel és az ecettel, óvatosan összekeverjük a snidlinggel, és tálaljuk. Hozzávalók: 1 kg újkrumpli, 4 db újhagyma, 8 db retek, 2 db zellerszár, 3 dl majonéz, 2 evőkanál fehér balzsamecet, 4 evőkanál frissen aprított snidling.

  • Juhsajtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 EK olivaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, õrölt feketebors.

  • Feta sajtfalatkák

    Hozzávalók: 125 g Feta, pirítósszeletek, vaj, vagy margarin, Frissen õrölt bors, olivabogyó, fogpiszkáló.

  • Húsos makaróni

    Hozzávalók: 25 dkg darált hús, 2-3 evõkanál ketchup, 2 dkg zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 dl paradicsomlé, 1 fél zöldpaprika, 30 dkg száraztészta, só, bors, 15 dkg reszelt sajt (lehetõleg parmezán);

  • Ricottás-spenótos penne

    Hozzávalók: 1/4 kiló Ricotta, 1/2 kiló mirelit spenótpüré, 1 nagy fej fokhagyma, 3 evõkanál tejföl, 1 csomag penne tészta (vagy bármilyen), 15 dkg trappista sajt, bazsalikom, fehérbors,só, picuri oliva a tésztafõzéshez;

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg héjában fõtt burgonya, 1 kk reszelt hagyma, 1 ek szûrt citromlé, 1 csipet fûszerpaprika, ízlés szerint édesítõszer és só.

loading...