2024.04.19. - Emma

Szárnyaskrokett

Hozzávalók: 16 deka sült, vagy fõtt szárnyashús maradék, 2 deka vaj, 2 deka liszt, 1 deci tej, só, 1 egész tojás, zöldpetrezselyem, töröttbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kétszer ledarált sült, vagy fõtt szárnyas húsát összekeverjük a panádlival, amit a következõképpen készítjük el: Egy edényben 2 deka vajat, 2 deka liszttel habzásig hevítünk s feleresztjük 1 deci tejjel, sóval megízesítjük, majd oly sûrûre fõzzük, hogy az edény oldaláról leváljék.

Ha a tûzrõl levettük, hozzákeverjük a darált húst, 1 egész tojást, finomra vágott zöldpetrezselymet. Sóval és töröttborssal ízesítjük, jól összekeverjük s vízes kézzel apró hengereket formálunk belõle. Lisztben, tojásban, zsemlyemorzsában bundázzuk, majd forró zsírban kisütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!